Επίσκεψη Κασαπίδη στον Δ.Άργους Ορεστικού – Επισημάνθηκαν τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων και η μεγάλη ετοιμότητα στο ΕΣΠΑ

Το πλαίσιο σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και η πορεία υλοποίησης της τρέχουσας συζητήθηκαν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής και της ΜΟΔ, στον Δήμο Άργους Ορεστικού.

Για μια ακόμη φορά, επισημάνθηκαν τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων που παρουσιάζει ο Δήμος Άργους Ορεστικού, αλλά και η ετοιμότητά του ενόψει του νέου ΕΣΠΑ. Με δεδομένο λοιπόν τον τεράστιο όγκο έργων (ύψους 55 εκατομμυρίων ευρών περίπου) που έχει να διαχειριστεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία διαθέτει προσωπικό μόλις 6 (!) ατόμων (+ 2 ειδικοί συνεργάτες), ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, πρότεινε την αξιοποίηση τοπικού έμψυχου δυναμικού που θα λειτουργεί επικουρικά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Όπως εξήγησε, αυτό μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση από την τεχνική βοήθεια της Περιφέρειας (ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας) και προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων). Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Άργους Ορεστικού θα μπορεί να υποστηρίζεται από μηχανικούς της περιοχής για την ωρίμανση μελετών και την επίβλεψη των έργων, κι έτσι να τα ολοκληρώσει γρήγορα και παράλληλα να εξασφαλίσει νέα.

Την πρόταση αυτή δέχτηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Κασαπίδης, επισημαίνοντας πως αυτό το μοντέλο λειτουργίας θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας.

Επιπλέον ο κ. Κεπαπτσόγλου πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση για την αξιοποίηση του πέτρινου σχολείου του Βογατσικού με τη δημιουργία μουσικού σχολείου, το οποίο θα ξεφεύγει από τα συμβατικά όρια και σε συνδυασμό με τις κατασκηνώσεις Βογατσικού θα αποτελεί ένα πρωτοποριακό και υποδειγματικό κέντρο μουσικής εκπαίδευσης για παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και τα Βαλκάνια. Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δεσμεύτηκε για τη διαμόρφωση ενός ειδικού προγράμματος ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρικής Επένδυση) που θα αφορά στοχευμένα τα ΑΜΕΑ με την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Αμμουδάρας και του ΚΕΦΙΑΠ.

Αναφορά έγινε και στο Αρχοντικό Ζάχου, το οποίο ο Δήμος προσπαθεί να αξιοποιήσει, χωρίς ωστόσο να βρίσκει ευήκοα ώτα στους άλλους εμπλεκόμενους. Ο κ. Κασαπίδης εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης, κι έτσι μετά το τέλος της συνάντησης στο δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο του Αρχοντικού.

Να επισημάνουμε ότι παρόντες στη συνάντηση ήταν ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Καλλιόπη Κυριακίδου, Νίκος Λυσσαρίδης και Γιώργος Βαβλιάρας, οι Αντιδήμαρχοι Άργους Ορεστικού Δημήτρης Ευαγγελίδης, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυραντζάς και Χρήστος Εμμανουήλ, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Ιούλιος, 2020, 6:18 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr