Τροχοβίλες και τροχόσπιτα: σε τι μοιάζουν και σε τι διαφέρουν; Στα σημεία…

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μπερδεύουν τις τροχοβίλες με τα τροχόσπιτα. Οι περισσότεροι, θεωρούν πως πρόκειται για κάτι ίδιο, άντε παρόμοιο, απλώς με λίγο αλλιώτικη ονομασία. Δεν είναι όμως έτσι. Οι τροχοβίλες και τα τροχόσπιτα είναι οικήματα τα οποία έχουν σημεία κοινά, μα διαφοροποιούνται επίσης σε πολλά σημεία. Έχουν σημαντικές διαφορές. Πάμε να τις δούμε;

  • Θα πιάσουμε το θέμα ανάποδα. Θα ασχοληθούμε πρώτα με το 2ο συνθετικό των λέξεων.

Στην τροχοβίλα, ως 2ο συνθετικό έχουμε μια βίλα, ενώ στο τροχόσπιτο έχουμε ένα σπίτι. Ανάμεσα σε μία οποιαδήποτε βίλα και σε ένα οποιοδήποτε σπίτι, τροχό ή μη, διαφαίνεται μια διαφορά ποιότητας. Διαφορά σημαντική. Διαφορά στην πολυτέλεια, στο στήσιμο, στις ανέσεις, στη διακόσμηση, στην κατασκευή, στη διάσταση, στο φάρδος. Μία τροχοβίλα υπερτερεί σε όλα αυτά. Είναι ένα σύγχρονο σπίτι ανώτερης ποιότητας και εξαιρετικής διακόσμησης. Σε πλάτος μία τροχοβίλα μπορεί να φτάσει τα 3 ή και τα 4 μέτρα, ενώ ένα τροχόσπιτο περιορίζεται στα 2,40 μέτρα. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να πούμε πως μια τροχοβίλα είναι ένα μεγάλο τροχόσπιτο. Πιο πολυτελές και πιο καλοφτιαγμένο, που μάλιστα προσφέρει πιο έντονη αίσθηση σπιτιού.

  • Πάμε τώρα να μελετήσουμε και το 1ο συνθετικό που αν και κοινό, είναι αυτό που τελικώς κάνει τη διαφορά.

Το 1ο συνθετικό των δύο λέξεων είναι κοινό ακουστικά: τροχός και στην τροχοβίλα, τροχός και στο τροχόσπιτο. Και τα δύο είδη έχουν τροχούς – ρόδες – όπως και κοτσαδόρο, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί η μετακίνησή τους. Η μετακίνησή τους όμως, δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Ενώ ένα τροχόσπιτο μπορεί να ρυμουλκηθεί σε δημόσιο δρόμο με ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο, ώστε να μεταφερθεί από τον έναν προορισμό στον άλλον, μία τροχοβίλα επιτρέπεται να ρυμουλκηθεί μόνον μέσα στο οικόπεδο του πελάτη και όχι σε δημόσιο δρόμο, όπου της επιτρέπεται να μετακινηθεί μονάχα με ειδικές νταλίκες και γερανό.

Με άλλα λόγια, εν κατακλείδι και συνοπτικά, ενώ το τροχόσπιτο είναι ένας βολικός τρόπος για να τριγυρνάς από μέρος σε μέρος, η τροχοβίλα αποτελεί τον πλέον έξυπνο, οικονομικό και εύκολο τρόπο για να αποκτήσεις το εξοχικό των ονείρων σου. Να το τοποθετήσεις στο οικόπεδό σου ή στο οικόπεδο το οποίο νοικιάζεις και έτσι να απολαμβάνεις ένα υπέροχο εξοχικό κάθε Σαββατοκύριακο, κάθε τριήμερο, αλλά και κάθε δύσκολη περίοδο – καλή ώρα σαν την φετινή θερινή περίοδο του κορονοϊού, κατά την οποία θα χρειαστείς ασφάλεια, ιδιωτικότητα και οικονομία. 

Αν δεν έχεις ακόμα κανονίσει διακοπές, μήπως να επικοινωνήσεις μαζί μας;

Προλαβαίνεις αν θέλεις, να αγοράσεις μία τροχοβίλα, καινούργια ή μεταχειρισμένη. Προλαβαίνεις αν θέλεις, να αποκτήσεις άμεσα, ένα αξιόπιστο και πανέμορφο εξοχικό σπίτι!

 

 

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Αύγουστος, 2020, 10:15 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr