Επιτέλους….μετά από χρόνια ΕΡΓΑ στην Καστοριά. Ο δήμος Καστοριάς και η ΔΕΥΑΚ παρουσιάζουν μεγάλη ετοιμότητα και ξεκινούν πολλαπλά έργα που τα έχουν ανάγκη πολίτες και τοπικές κοινότητες. Τα πρώτα έργα ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.838.710 ευρώ  δημοπρατούνται  στις αρχές του επόμενου μήνα από τη ΔΕΥΑΚ  με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες  Καστοριάς. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε εννέα οικισμούς του Δήμου,όπου εντοπίζονται προβλήματα που επηρεάζουν την ομαλή υδροδότηση των οικισμών, αλλά και επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας και συντήρησησής τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα έργα αφορούν στις  τοπικές κοινότητες  Μεσοποταμίας, Κορεστείων, Πενταβρύσου, Καλοχωρίου, Λεύκης, Κορησού, Μανιάκων, Τσάκωνης και Κεφαλαρίου και περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις αντλιοστασίων, δεξαμενών και τοποθέτηση νέων αγωγών σε τμήματα των δικτύων ύδρευσης  των προαναφερόμενων οικισμών, καθώς και διάφορες άλλες εργασίες που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ προς τους καταναλωτές τους. Η χρηματοδότηση των έργων είναι από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Ταυτόχρονα, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα δημοπρατηθεί η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου Χιλιοδένδρου με προϋπολογισμό 215.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το δρόμο για την υλοποίησή τους παίρνουν και δύο πολύ σημαντικές μελέτες για την ποιότητα του νερού στην Καστοριά, οι οποίες εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Οι μελέτες , ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, αφορούν τα εξής:

  1. Υλοποίηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού ΔΕΥΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  2. Εκπόνηση α) Ειδικής Υδρογεωλογικής μελέτης με βάση τις απαιτήσεις των σχεδίων διαχείρισης της οδηγίας 2000/60 ΕΚ για τον καθορισμό και οριοθέτηση ζωνών ή/ και μέτρων προστασίας σημείων υδροληψίας ύδατος που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση από υπόγεια υδατικά συστήματα και β) Υδραυλικής μελέτης ελέγχου τεχνικής και υδραυλικής επάρκειας στις κεφαλές του συστήματος υδροδότησης ΔΕΥΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Συνολικά, τα προαναφερθέντα έργα ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Αύγουστος, 2020, 4:08 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr