Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας ζητά μέτρα τώρα από την Κυβέρνηση για Πτελέα –Κρανοχώρι

Δ.Τ – Τον Δεκαπενταύγουστο το απόγευμα συνέβη ένα καιρικό φαινόμενο που δεν θυμούνται να έχει όμοιό του στο παρελθόν, ούτε οι σχεδόν αιωνόβιοι κάτοικοι.Για 10 και πλέον λεπτά και χωρίς να προηγηθεί βροχή, χαλάζι μεγέθους πορτοκαλιού! προξένησε απίστευτες καταστροφές.Επισκεπτόμενος ο Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ Ζήσης Τζηκαλάγιας την επομένη με συνεργάτες του την πληγείσα περιοχή,προέβη στις < ιδίοις όμμασι> διαπιστώσεις και θα προτείνει προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα στην Πολιτική Προστασία,το Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΕΛΓΑ τα εξής μέτρα:
1)στην Πτελέα σχεδόν όλα τα σπίτια που είναι μερικές δεκάδες, έχουν υποστεί ολική καταστροφή οι σκεπές τους που χρήζουν άμεσης αντικατάστασης.Προτείνεται η εφ’άπαξ χορήγηση ποσού τουλάχιστον 5.000€ για κάθε σπίτι.
2)για τις καταστραφείσες σκεπές των αποθηκών που στεγάζουν γεωργικά μηχανήματα ή ζωοτροφές εφ’ άπαξ χορήγηση 3.000€.
3)όσα αυτοκίνητα εμφανίζουν μόνον θραύση υάλων μπορούν να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία,όσων όμως οι ζημιές δεν είναι επανορθώσιμες να λάβουν το ποσό των 3.000€ για να γίνει αντικατάσταση του οχήματος.Οι ζημιές των φωτοβολταϊκών στέγης καλύπτονται ασφαλιστικά.
και δ)να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες που αφορούν κυρίως τα φασόλια στο Κρανοχώρι από τον ΕΛΓΑ.
Ο Βουλευτής πέραν της ενημέρωσης της Κυβέρνησης θα συνδράμει στον συντονισμό των υπηρεσιών καταγραφής που θα ξεκινήσουν το έργο τους από το πρωί της 17ης Αυγούστου.Αυτές είναι συνεργεία από τον Δήμο Νεστορίου,την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς και τον ΕΛΓΑ από την Κοζάνη.

Από το Γραφείο Τύπου.

 
 
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Αύγουστος, 2020, 9:53 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr