Βάσεις 2020: Ιστορικό χαμηλό στην Ιατρική – Ο κορονοϊός… αλλάζει τις επιλογές των υποψηφίων

Η θέσπιση των νέων όρων για τις μετεγγραφές φοιτητών, απέτρεψαν κάποιους να δηλώσουν σχολές στην Περιφέρεια για να έρθουν μετά με μετεγγραφή.  Αναλυτικά οι εκτιμήσεις για κάθε πεδίο.

Η… πανωλεθρία στη Βιολογία και τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, αναμένεται να φέρουν… κατακόρυφη πτώσεις στις Βάσεις 2020 των σχολών του 3ου πεδίου. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης, είναι πολύ πιθανό να δούμε ιστορικό χαμηλό στην Ιατρική. 

Ο ίδιος εξηγεί ότι φέτος οι επιλογές των υποψηφίων άλλαξαν λόγω του κορονοϊού. Οι οικονομικές του συνέπειες είναι πιθανό να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στη δήλωση σχολών σε άλλη πόλη. Επιπλέον, η θέσπιση των νέων όρων για τις μετεγγραφές φοιτητών, απέτρεψαν κάποιους να δηλώσουν σχολές στην Περιφέρεια για να έρθουν μετά με μετεγγραφή. 

Τα παραπάνω αναμένεται να επηρεάσουν τις Βάσεις 2020, αλλά είναι άγνωστο σε ποιο βαθμό. 

 

Δείτε αναλυτικά τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2020 ανά επιστημονικό πεδίο

1ο πεδίο

2ο πεδίο

Όσοι επέλεξαν  το 2ο επιστημονικό πεδίο, θα περάσουν όλοι, και το κατώφλι εισαγωγής αναμένεται να βρεθεί περίπου στα 4.000 μόιρα με την πτώση των βάσεων να ξεκινά από τα 200 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές και στις χαμηλόβαθμες σχολές να φτάνει περίπου τα 1.200 μόρια.

3ο πεδίο

Αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων, που θα οδηγήσει τις βάσεις των ιατρικών σχολών σε ιστορικό χαμηλό με τη βάση της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης να αναμένεται περί τα 17.375 μόρια. Στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου αναμένεται πτώση των βάσεων περισσότερο από 2.500 μόρια. Το κατώφλι εισαγωγής θα βρεθεί περί τα 5.500 μόρια. 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Αύγουστος, 2020, 10:28 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr