Σχολεία: Σε 13 εταιρείες τα 6,1 εκατ. ευρώ για χορήγηση μάσκας

Αγώνας δρόμου από την ΚΕΔΕ για τις μάσκες στο άνοιγμα των σχολείων

Το φετινό άνοιγμα των σχολείων δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Μία από τις μεγάλες αλλαγές λόγω κορονοϊούείναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας μαθητών και εκπαιδευτικών, που επέβαλλε η κυβέρνηση, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Η δωρεάν χορήγηση τους από το κράτος προώθησε διαδικασίες εξπρές προκειμένου οι μάσκες να είναι στα σχολεία πριν το άνοιγμά τους στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ετσι σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ μετά την σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος εγκρίθηκε το ποσό των 6,1 εκατ. ευρώ.Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει: «Το Δ.Σ. εγκρίνει το υπ’ αριθ. πρωτ. 2978/2.9.2020 Πρακτικό 1 της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης των προσφορών του Διαγωνισμού για την “Προμήθεια υγειονομικού υλικού (μασκών) για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό για λογαριασμό των Δήμων σύμφωνα με το άρθρο τέταρτο της από 22-08-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 161), συνολικού προϋπολογισμού 6.108.199,97 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.».

Σύμφωνα με την απόφαση  καλούνται οι 13 αναδειχθείσες εταιρείες «όπως προσκομίσουν έως την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 13:00 τα προβλεπόμενα εκ του νόμου και της Διακήρυξης δικαιολογητικά κατακύρωσης και το δείγμα μάσκας». 

ΚΕΔΕ: Υπαρκτό το ενδεχόμενο καθυστερήσεων στην παροχή μασκών στα σχολεία

Tις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε κανένας Δήμος, όσο απομακρυσμένος και αν είναι, κανένας εκπαιδευτικός και κανένα παιδί να μην μείνει χωρίς μάσκα προστασίας στο άνοιγμα των σχολείων εκκινεί η Ένωση Δήμων Ελλάδος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ, ωστόσο εξηγεί τους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις στην παροχή των μασκών. 

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ «η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Κυβέρνησης κι αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας σε πρωτόγνωρα και πολύ ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, το δύσκολο έργο της διαγωνιστικής διαδικασίας και της σύναψης σύμβασης για την προμήθεια και στη συνέχεια τη διανομή μασκών σε όλα τα σχολεία, όλων των δήμων της χώρας. Καλούμαστε σε λιγότερο από 10 μέρες να υλοποιήσουμε μια διαδικασία που όταν υλοποιείται από τις υπηρεσίες του Κεντρικού Κράτους, χρειάζονται από τρεις ως έξι μήνες. Αναλάβαμε με υπευθυνότητα να φέρουμε εις πέρας με απόλυτη διαφάνεια μια διαδικασία που δεν ανήκει στις τυπικές μας αρμοδιότητες, γιατί βάζουμε πάνω από όλα την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων των τοπικών μας κοινωνιών».

Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει: « Η Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα βγαίνει μπροστά και δεν κρύβεται. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε κανένας Δήμος, όσο απομακρυσμένος κι αν είναι, κανένα παιδί και εκπαιδευτικός να μη μείνει χωρίς μάσκα προστασίας στο σχολείο του. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωσή τους είναι η κατάλληλη συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες. Επισημαίνουμε ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τον έλεγχο των προσφορών, είτε τυχόν ενστάσεις από ενδιαφερόμενους, οι οποίες δεν μπορεί να αποκλειστούν, καθώς προβλέπονται από τις σχετικές διαδικασίες που διέπουν τους δημόσιους διαγωνισμούς και φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι ευθύνη της ΚΕΔΕ».

Πηγή https://www.ethnos.gr/

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Σεπτέμβριος, 2020, 10:56 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr