Η εβδομάδα στο ΕΚ: Προϋπολογισμός της ΕΕ, νόμος για το κλίμα και Covid-19

Οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και η ψηφοφορία ενός νόμου για το κλίμα στην ατζέντα του ΕΚ αυτή την εβδομάδα.

Οι διαπραγματεύσεις για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ και το ταμείο ανάκαμψης μεταξύ του Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και του Κοινοβουλίου συνεχίζονται τη Δευτέρα και την Παρασκευή.

Την Παρασκευή, η επιτροπή περιβάλλοντος, δημόσιας υγείας και ασφάλειας των τροφίμων διεξάγει την τελευταία της ψηφοφορία για να κατοχυρωθεί με νόμο η πολιτική δέσμευση της ΕΕ για κλιματική ουδετερότητα ως το 2050 και να τεθεί ο ενδιάμεσος στόχος για το 2030. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί και κατά την ολομέλεια του Σεπτεμβρίου. Τη Δευτέρα, η επιτροπή αναμένεται, επίσης, να συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων σε ασφαλές και οικονομικά προσιτό εμβόλιο κατά του κορονοιού.


Την ίδια μέρα, η επιτροπή περιφερειακής ανάπτυξης διεξάγει την τελευταία της ψηφοφορία σχετικά με το προτεινόμενο πακέτο REACT-EU. Το πακέτο μπεριλαμβάνει τη διάθεση πρόσθετων κεφαλαίων ύψους 55 εκατ. ευρώ στα κράτη μέλη. Στόχος είναι η παροχή βοήθειας για τη στήριξη της αποκατάστασης των συνεπειών της κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και για την προετοιμασία μιας πράσινης, ψηφιακής και ανθεκτικής ανάκαμψης της οικονομίας.


Τέλος, στο επίκεντρο των συζητήσεων της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση στη Λευκορωσία, μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές του Αυγούστου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Σεπτέμβριος, 2020, 10:17 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr