Διπλό όφελος για τους μισθωτούς από 1η Ιανουαρίου – Τι θα ισχύσει για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Από 8 έως 141 ευρώ το κέρδος για τους μισθωτούς εξαιτίας της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Τι θα κερδίσουν ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες μπορεί να δουν την αύξηση στο εισόδημά τους, από την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, το καλοκαίρι το 2021, ωστόσο θα αφορά τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν εφέτος. Και αυτό διότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών θέλουν να στηρίξουν το 2021 την πραγματική οικονομία διοχετεύοντας σε αυτή όσο περισσότερη ρευστότητα είναι εφικτό.

Ο πρωθυπουργός χθες τόνισε ότι μπορεί η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που να ανακοινώθηκε να έχει προσωρινό χαρακτήρα και να εξαιρούνται από το μέτρο οι δημόσιοι υπάλληλοι εντούτοις, παραμένει προτεραιότητα η μόνιμη κατάργησή του. Επιβεβαίωσε με λίγα λόγια την πρόθεση της κυβέρνησης να μονιμοποιήσει το μέτρο. Αυτός είναι και ένας λόγος που τελικά οι παρεμβάσεις ήταν στοχευμένες και όχι ευρύτερες, έτσι ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα να μονιμοποιηθεί το μέτρο και να μην υπάρξει πισωγύρισμα.

Ας δούμε αναλυτικά ποιοι είναι αυτοί που δεν θα πληρώσουν το επόμενο έτος την εισφορά αλληλεγγύης.

Στο επίκεντρο των ελαφρύνσεων που θα ισχύσουν το 2021 βρίσκονται:

 • Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα που από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους θα έχουν αύξηση των αποδοχών τους λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αλλά και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι δεν θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν αύξηση στις καθαρές αποδοχές τους που κυμαίνεται από 8 ευρώ έως και πάνω από 141 ευρώ ανάλογα με το ύψους των μισθού. Το συγκεκριμένο μέτρο είναι οριζόντιο και ο όφελος θα είναι μεγαλύτερο για όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα. Για παράδειγμα για μισθό 1.000 ευρώ το όφελος είναι 15,1 ευρώ ενώ για μισθό 3.000 ευρώ ανέρχεται σε 141,5 ευρώ.
 • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που είναι οι περισσότερο ευνοημένοι. Με  την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης που θα υποβάλλουν το 2021 θα διαπιστώσουν ότι εκτός από τη μείωση του φόρου που θα προκύψει για τα φετινά τους εισοδήματα με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας και την εισαγωγή συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ θα γλιτώσουν από την πληρωμή της εισφοράς αλληλεγγύης. Για παράδειγμα ένας επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ θα δει το επόμενο έτος τη φορολογική του επιβάρυνση να μειώνεται κατά 1.776 ευρώ.

Πηγή newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Σεπτέμβριος, 2020, 8:09 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr