Αναβάθμιση Πυροσβεστικών Σταθμών Δυτικής Μακεδονίας – Ερώτηση Τζηκαλάγια και άλλων βουλευτών

 

Βουλή ερώτηση στην βουλή από βουλευτές της Ν.Δ

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

 

Η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη Περιφέρεια της Χώρας, που οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί των πόλεων Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης και Πτολεμαΐδας είναι Γ΄ τάξης από την ίδρυση τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια να διαθέτουν μειωμένο μόνιμο προσωπικό, το οποίο αποψιλώνεται εύκολα ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις συχνές αποσπάσεις και μετακινήσεις και από την ανάγκη λειτουργίας και άλλων δομών, όπως το Πεζοπόρο Τμήμα, η Σχολή Πυροσβεστών, το ΠΕ.ΚΕ, ΠΕ.ΠΥ.Δ και οι Διοικήσεις Νομών. Τα προβλήματα όμως της Περιφέρειας δεν είναι λιγότερα από άλλων όμορων Περιφερειών, όπως Ηπείρου και Θεσσαλίας οι οποίες διαθέτουν αναβαθμισμένους Σταθμούς.

 Μία αναβάθμισή τους θα συνέβαλε στην εξ’ αυτής προκαλούμενη βελτίωση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας όπως και του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης πρέπει να τονισθεί πως είναι απαραίτητη και η αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων και κυρίως του απαρχαιωμένου τεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού. Αυτό θα προκύψει μόνο με την αναβάθμιση που ζητούμε.

 

Επιπρόσθετα δεδομένου ότι η Σχολή Πυροσβεστών με έδρα την πόλη της Πτολεμαΐδας έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κρίνεται αναγκαία η κατάρτιση οργανογράμματος και η σύσταση και πλήρωση των οργανικών θέσεων.

 

Θεωρείται απαραίτητη η δημιουργία ΕΜΑΚ στην περιοχή του Αεροδρομίου Κοζάνης, όπου υπάρχουν ήδη οι εγκαταστάσεις του πεζοπόρου τμήματος της Δυτικής Μακεδονίας

 

Αναγκαία κρίνεται η ίδρυση στην Κοζάνη Πυροσβεστικού Σταθμού εθνικών οδών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, δεδομένης της αυξανόμενης κίνησης τουριστικής και εμπορικής στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας.

 

 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

 

 1. Σκοπεύετε να προχωρήσετε στην αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σταθμού της Κοζάνης σε Α΄ τάξης και των Πυροσβεστικών Σταθμών Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών και Πτολεμαΐδας σε Β΄ τάξης;
 2. Σκοπεύετε να προχωρήσετε στη δημιουργία ΕΜΑΚ στην περιοχή του Αεροδρομίου Κοζάνης;
 3. Σκοπεύετε να προχωρήσετε στην ίδρυση στην Κοζάνη Πυροσβεστικού Σταθμού εθνικών οδών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού;
 4. Θεωρείτε πως η εικόνα του Πυροσβεστικού Σταθμού Καστοριάς είναι αντάξια σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας;

 

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

 

 

 

Ζήσης Τζηκαλάγιας, Βουλευτής Καστοριάς

 

 

Ιωάννης Αντωνιάδης, Βουλευτής Φλώρινας

 

 

Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Κοζάνης

 

 

Παρασκευή Βρυζίδου, Βουλευτής Κοζάνης

 

 

Μιχάλης Παπαδόπουλος, Βουλευτής Κοζάνης

 

 

Γεώργιος Αμανατίδης, Βουλευτής Κοζάνης

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Σεπτέμβριος, 2020, 10:26 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr