Στον Εισαγγελέα Καστοριάς οι γονείς του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς διαμαρτυρόμενοι για την δημιουργία σχολικών τμημάτων 26 ατόμων – Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση τους

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς, προσήλθαμε σε συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 23-09-2020 και ώρα 17:30΄ στο χώρο του σχολείου οι υπογράφοντες το παρόν γονείς των μαθητών της Α΄ Τάξης του Γυμνασίου.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν να ενημερωθούμε για την σύμπτυξη των τμημάτων της Α΄ Τάξης του σχολείου μας από τρία (3) τμήματα σε δύο (2), με αριθμό μαθητών ανά τμήμα είκοσι έξι. (26).

Αφού ενημερωθήκαμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια οφείλεται σε απόφαση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, καθώς επίσης και για όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με σκοπό την ανάκληση της απόφασης αυτής.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ για την εν λόγω απόφαση, η οποία, αφενός μεν έρχεται σε προφανή αντίθεση με τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται σε όλα τα σχολεία της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων μεταξύ των μαθητών), αφετέρου δε θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών, καθόσον αγνοεί το γεγονός ότι οι αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου, λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς (κτιριοδομικό και πυροπροστασίας), δεν δύνανται φιλοξενήσουν τον ανωτέρω αριθμό μαθητών, γεγονός που βεβαιώνεται και με σχετικό έγγραφο των αρμοδίων Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καστοριάς.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ την αποχή των μαθητών της Α΄ Τάξης του Γυμνασίου μας από τα μαθήματά τους για την Πέμπτη 24-09-2020 και Παρασκευή 25-09-2020, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής και την επαναλειτουργία της Α΄ Τάξης με τρία (3) τμήματα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του σχολείου.

Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να αναφερθεί για το ως άνω θέμα στον κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς, καθώς και να προβεί σε κάθε περαιτέρω ενέργεια προς κάθε Αρχή με σκοπό την ανάκληση της ως άνω απόφασης.

Σε περίπτωση που απαιτηθούν περαιτέρω ενέργειες θα υπάρξει νέα συνεδρίαση των γονέων.

Καστοριά 23/9/2020

Οι γονείς των μαθητών της Α΄Τάξης του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς

(Ακολουθούν υπογραφές)

Ακούστε  την συνέντευξη του προέδρου του Δ.Σ Άγγελου Κέδρου στον Αντ.Παραρά

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Σεπτέμβριος, 2020, 2:52 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr