ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ.ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ : «Λειτουργία 585 ΤΠ Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων-Ειδικού Κέντρου Εκπαίδευσης στο Άργος Ορεστικό».Το μέλλον της λειτουργίας του 585 ΤΠ Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων-Ειδικού Κέντρου Εκπαίδευσης (ΚΕΝ-ΕΚΕ) στο Άργος Ορεστικό, είναι το θέμα της επιστολής που απέστειλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Μπεγλίτη καθώς και στο Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού ΓΕΣ, κ. Φραγκούλη Φράγκο. Η Επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Καστοριάς, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, στο Βουλευτή Καστοριάς, κ. Ζήση Τζηκαλάγια, στον Διοικητή Α’ Σώματος Στρατού, κ. Ιωάννη Κεχαγιά, στον Διοικητή 15ης Ταξιαρχίας (ΠΖ), κ. Δημήτριο Ευαγγελίδη, καθώςαι στου Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Η επιστολή έχει ως εξής:

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον ημερήσιο τύπο φημολογείται έντονα η επικείμενη κατάργηση του 585ΤΠ Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων-Ειδικού Κέντρου Εκπαίδευσης (ΚΕΝ-ΕΚΕ) Άργους Ορεστικού, στο πλαίσιο κατάργησης στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα για την εξοικονόμηση πόρων.

 

Στο ΚΕΝ εισάγονται περίπου 300 με 350 νεοσύλλεκτοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδος που παραμένουν για εκπαίδευση τριών εβδομάδων. Το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ), εξειδικεύει την εκπαίδευση μέρους των νεοσυλλέκτων καθώς και στρατιωτών από άλλες περιοχές. Ο συνολικός αριθμός κάθε ΕΣΣΟ(σειράς) είναι περίπου 200-250 άτομα, οι οποίοι λαμβάνουν ειδική περαιτέρω εκπαίδευση τεσσάρων εβδομάδων στη χρήση όλμων και αντιαρματικών κατευθυνόμενων βλημάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΕΚΕ, πρώην ΚΕΒΟΠ, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα στην κατηγορία του, την παρούσα χρονική στιγμή.

Επιπλέον, από το Σεπτέμβριο του 2010 άρχισαν να γίνονται βολές του Πυροβολικού όλων των Νησιών του Αιγαίου στο πεδίο βολής Δενδροχωρίου. Η ρίψη βολών ξεκινά το Σεπτέμβριο και διαρκεί μέχρι και το Φεβρουάριο κάθε έτους.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το εν λόγω στρατόπεδο λειτουργεί σε ανακαινισμένες εγκαταστάσεις από το 2004, που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται επιδιορθώσεις που θα επιβαρύνουν επιπλέον τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Η παύση λειτουργίας του 585 ΤΠ ΚΕΝ-ΕΚΕ Άργους Ορεστικού θα επιφέρει αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή, μια περιοχή μάλιστα, πλέον ακριτική και παραμεθόριο όπου το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της είναι αμφιλεγόμενο και η διέλευση λαθρομεταναστών είναι καθημερινό φαινόμενο.

 

Η παρουσία του στρατοπέδου θεωρείται επιβεβλημένη σε μια περιοχή που παρουσιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω.

 

Δεδομένου λοιπόν, της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην τοπική μας κοινωνία, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με το μέλλον του στρατοπέδου 585ΤΠ ΚΕΝ-ΕΚΕ Άργους Ορεστικού.

 

Με ιδιαίτερη τιμή,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Καστοριάς

Δημήτριος Σαββόπουλος

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Μάρτιος, 2011, 3:17 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr