»Η φωνή της Καστοριάς πρέπει να φθάνει παντού»

Δ.Τ – Σπουδαίο Οικολογικό τριήμερο στην Αστυπάλαια.Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ Ζήσης Τζηκαλάγιας.

 

Διοργανωτές ο Δήμος(άψογη διοργάνωση-εντυπωσίασε η χρησιμοποίηση απορριματοφόρου ως τοίχου προβολών) και ο εθελοντικός περιβαλλοντικός οργανισμός ECOCITY με διαχρονικά πλούσια δράση.Αντικείμενα συζήτησης οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με εστίαση στην αιολική,η κυκλική οικονομία, η ανακύκλωση και η ηλεκτροκίνηση.

Μεγάλη η συμμετοχή στον διάλογο των πολιτών,αλλά και των μαθητών με ερωτηματολόγια και πόστερς.Δήμαρχοι έθεσαν προβληματισμούς και επιστήμονες κατέθεσαν την τεκμηριωμένη γνώση.Στις θεματικές για περιβαλλοντική εκπαίδευση, επικοινωνία και αξιοποίηση πρωτοποριακών τεχνικών και εργαλείων συμμετείχαν πανεπιστημιακοί όπως η Καθηγήτρια Κων.Σκαναβή και πολλοί εκπαιδευτικοί όπως η Δρ.Δώρα Τελλίδου.

Τις εκδηλώσεις καλύπτουν πολλοί δημοσιογράφοι,μεταξύ αυτών η Καστοριανή Ντίνα Καράτζιου. Από τα ερωτήματα που έθεσα προκύπτει πως η λειτουργία υδατοδρομίου στη λίμνη της Καστοριάς και η αξιοποίηση του υδροπλάνου είναι οικολογική και πλήρως φιλική προς το περιβάλλον.Επομένως ας μην χάνουμε χρόνο στην προσθήκη ενός ακόμη σημαντικού εργαλείου στην τουριστική ανάπτυξη.Στην προσπάθεια βελτίωσης της Λίμνης μας που ξεκίνησε στη Βουλή οι επιστήμονες και ο ECOCITY θα είναι δίπλα μας.Αρκεί να ξέρουμε να τους εκμεταλλευτούμε.

Από το Γραφείο Τύπου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Σεπτέμβριος, 2020, 12:22 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr