«Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Μενδώνη στον Δήμαρχο Βοϊου»

 

Επιβεβαίωση του alphafm.gr για την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στην Δ.Μακεδονία

Το Δήμο Βοΐου επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) κυρίαΛίνα Μενδώνη. Την κυρία Μενδώνη υποδέχθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βοΐου ο Δήμαρχος Σιάτιστας κύριοςΧρήστος Ζευκλής. Η συνάντηση προέκυψε ως συνέχεια της προηγούμενης που είχαν η Υπουργός και ο Δήμαρχος στηνΑθήνα, πριν από λίγους μήνες. Στην σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:

 • Την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ, του Δήμου Βοΐου, το ΥΠΠΟΑ και την Περιφέρεια ΔυτικήςΜακεδονίας προκειμένου να υποβληθεί στην συνέχεια πρόταση στο ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας για τηνχρηματοδότηση του έργου για την αναστήλωση και την αποκατάσταση του διακόσμου του Αρχοντικού Μανούση τηςΣιάτιστας, το οποίο ανήκει στο Δήμο Βοΐου.
 • Την σύσταση γραφείου σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ με στόχο την συντήρηση των μνημείων του Δήμου Βοΐου. Όπωςτόνισε ο Δήμαρχος Βοΐου, η ύπαρξη αυτού του γραφείου είναι απαραίτητη για την περιοχή στην οποία βρίσκεται τομεγαλύτερο ποσοστό των μνημείων της Μεταβυζαντινής Περιόδου της Π.Ε. Κοζάνης.
 • Την εξέλιξη των έργων για την αποκατάσταση των Αρχοντικών Τζώνου και Νεραντζόπουλου που ανήκουν στοΥΠΠΟΑ. Στην συνέχεια μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στην εξεύρεση λύσεων προκειμένου ναπραγματοποιηθούν σωστικές επεμβάσεις στα ιδιόκτητα διατηρητέα κτίρια του Βοΐου.
 • Την αναζήτηση διεξόδων στα προβλήματα που υπάρχουν στην υπαγωγή στον Ν4495/2017, αυθαιρεσιών σε κτίσματαπου βρίσκονται εντός των παραδοσιακών οικισμών της Σιάτιστας και του Πενταλόφου.
 • Την υλοποίηση ενός προγράμματος που αφορά την δημιουργία δικτύου πόλεων που στο παρελθόν (τον 18ο αιώνα) συνιστούσαν τις διαδρομές των καραβανιών των πραματευτάδων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα δώσει τηνεξωστρέφεια που θέλει ο Δήμος καθώς έτσι θα μπορέσει να αναπτύξει δεσμούς με πόλεις του εσωτερικού, τωνΒαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης

.

Η Υπουργός στην συνέχεια επισκέφθηκε το Αρχοντικό Μανούση προκειμένου να διαπιστώσει και  από κοντάτους λόγους που επιβάλλουν την υλοποίηση έργων για την αποκατάσταση του μνημείου.

 Στο τέλος η   Υπουργός επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο και ξεναγήθηκε στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Σιάτιστας. Πριν την αναχώρηση  της  Υπουργού, ο Δήμοςπαρέθεσε γεύμα στην Υπουργό Πολιτισμού και στο επιτελείο των συνεργατών της.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Οκτώβριος, 2020, 7:58 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr