Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, στον Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη. “Η Καστοριά έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει μία φυσιογνωμία υψηλής ποιότητας ”

Την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε, σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης στο Δημαρχείο, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, κ. Δημήτρη Σαββόπουλου, της Επικεφαλής του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Μαρίας Αντωνίου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου του Δήμου Καστοριάς, κ. Χρήστου Μουρατίδη.

Η Υπουργός ενημερώθηκε πλήρως για όλα τα ζητήματα του συγκεκριμένου τομέα στο Δήμο Καστοριάς και κυρίως για ζητήματα υποδομών και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ της παραδόθηκε από τον Δήμαρχο αναλυτικό υπόμνημα με προτάσεις, αλλά και δράσεις που “τρέχουν” αυτή την περίοδο από το Δήμο Καστοριάς προς υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κυρία Μενδώνη τόνισε ότι η Καστοριά, έχοντας στο κομμάτι του πολιτισμού τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες, μπορεί να αποκτήσει μία φυσιογνωμία υψηλής ποιότητας και να επενδύσει πάνω σε αυτήν με σύγχρονες, καινοτόμες ιδέες και αντιλήψεις, διαβεβαιώνοντας ότι θα συμβάλλει και θα στηρίξει τις ενέργειες του Δήμου Καστοριάς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν οι χώροι, υπάρχουν οι προδιαγραφές, υπάρχουν τα προγράμματα.

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η επίσκεψη της κυρίας Υπουργού στην Καστοριά”, ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, επισημαίνοντας ότι “η Καστοριά διαθέτει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα το οποίο, παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει κατά καιρούς, τόσο από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, όσο και από άλλους θεσμικούς φορείς, θέλουμε να προστατεύσουμε, να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο και με μεγαλύτερη ένταση”.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Οκτώβριος, 2020, 9:15 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr