ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ –

Δείτε λεπτομέρειες από την χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς του θέματος «Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Κατασκευή σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας.

Το συμβούλιο χθες δεν προσέγγισε με διάθεση να λύσει οριστικά το πρόβλημα αλλά με την απόφαση τους απλά να λένε όχι σε τέτοιες αιτήσεις, αλλά συντηρούν την απαράδεκτη ( κρυφά) τοποθέτηση συχνά πυκνά, τέτοιων κεραιών με παράνομες διαδικασίες.

Η ομάδα Κοντόπουλου πρότεινε να δημιουργηθεί πάρκο κεραιών ώστε να σταματήσουν να φυτρώνουν συνεχόμενα τέτοιες κεραίες κινητής τηλεφωνίας (χωρίς όμως να γίνει δεκτή) .

Η δέσμευση πάντως του προεδρείου και προσωπικά του Χ.Τσακλίδη είναι σε περίπου 3 μήνες από τώρα να έρθει ξανά θέμα ώστε να παρθεί μια συγκεκριμένη απόφαση για την δημιουργία πάρκου εκτός πόλης.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GjnYnSgh2vM[/youtube]

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Μάρτιος, 2011, 10:37 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ”

 1. -

  Εσύ φίλε μου καλέ σωστά λές όλα αυτά, αλλά να σου θυμίσω ότι με δήμαρχο ΤΣΑΜΙΣΗ έδωσαν έγκριση οι τεχνικές υπηρεσίες σε κεραία της ίδιας εταιρείας δίπλα απο παιδικό και βρεφονηπιακό σταθμό (βλέπε ΚΤΙΡΙΟ ΟΤΕ δίπλα απο το LIDL)και η νομοθεσία να λέει όριο ασφαλείας 400μέτρα μακριά απο σχολεία ,νοσοκομεία,παιδικούς σταθμούς,γηροκομεία.
  Φυσικά δέν πούλησε το θέμα στα τοπικά Μ.Μ.Ε και πέρασε στά ψιλά αφού κανένας δεν είχε κάποιο νόμιμο συμφέρον(γείτονες,συνιδιοκτήτες,ενημερωμένοι γονείς
  Είναι μιά καλή ευκαιρία όπως λες να γίνουν πάρκα κεραιών αλλά και εντός κατοικημένων περιοχών (όπως σε όλη την ευρώπη και τον κόσμο) ώστε με πυκνο δίκτυο να έχουμε χαμηλή ένταση των κεραιών αλλά έτσι ώστε τα κινητά μας να προκαλούν την λιγότερη ζημιά σε μάς που εν γνώση μας το χρησιμοποιούμε.

 2. ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ

  O κ. Σέτκος εκφράζει σωστά την ανησυχία του για τις πιθανές αυθαιρεσίες στα όρια εκπομπών. Κεραίες βέβαια μπορούν να υπάρχουν και σε κατοικημένες περιοχές. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη ως προς αυτό. Αρκεί να είναι καθ’όλα νόμιμες και ελεγχόμενες.
  Ο κ. Κοντόπουλος έθεσε το ζήτημα στη σωστή του βάση, τεχνοκρατική αλλά ταυτόχρονα και πολιτική. Χαρτογράφηση των υφιστάμενων σταθμών για να αναγκαστούν να τηρήσουν τις διατάξεις της νομοθεσίας και να υπόκεινται σε έλεγχο. Τέρμα στη συνέχιση και την επιβράβευση του «κρυφτού». Η αναβλητικότητα όπως και η άκριτη απόρριψη εξυπηρετεί τους παράνομους.

  ΠΡΟΣΟΧΗ
  Στο ζουμί τώρα και σε σχέση με τον σταθμό της Cosmote στην Γράμμου 234, ενώ ελήφθη αρνητική απόφαση για την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων, ΟΥΔΕΙΣ ΜΙΛΗΣΕ για το ότι η κεραία ήδη εκπέμπει, σύμφωνα πάντα με τις ενδείξεις της έρευνας μας.
  Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η αρνητική εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δεσμεύει την αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας. Εκεί μπορεί να εγκριθεί η μελέτη, ειδικά αν κανείς δεν τους «ενοχλήσει» επισήμως ελέγχοντας την πιθανή λειτουργία της.ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; Αν όχι, η Περιφέρεια θα πιστεύει ότι η κεραία «θα εγκατασταθεί». Αν ξέρει ότι είναι ήδη σε μη αδειοδοτημένη λειτουργία θα κινηθεί υποχρεωτικά αλλιώς.

  Σε τρεις μήνες θα επανέρθει συνολικά το θέμα της κινητής τηελεφωνίας, όπως ακούστηκε. Γιατί όμως σε τρεις μήνες και όχι σε 10 ή σε ένα; Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος; «Εξυπηρετούνται» μήπως κάποιοι (εταιρείες, ιδιοκτήτες κλπ) με την άνεση που τους παρέχει το διάστημα αυτό; Τι θα κάνει ο Δήμος στο διάστημα αυτό; Θα καλέσει για έλεγχο την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να ελέγξει τις περιοχές που γνωρίζει ότι λειτουργούν παράνομες κεραίες; Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα ελέγξει αν στη συγκεκριμένη οικοδομή της Γράμμου 234 υπάρχει εγκατεστημένος εξοπλισμός; Ενδείξεις υπάρχουν. Και μετρήσεις υπάρχουν, ανεπίσημες βέβαια και ερασιτεχνικές. Και απαίτηση των περίοικων αλλά και των δημοτών υπάρχει. Και στα καθήκοντα της Υπηρεσίας ανήκει ο έλεγχος αυτός. Αν τώρα η Υπηρεσία «περιμένει» καταγγελίες πολιτών, μάλλον υπεκφεύγει. Θα επιδείξει υπευθυνότητα ή φυγοπονία και αδιαφορία; ¨Ότι και αν είναι απ΄τα δύο τελευταία, σίγουρα δεν θα τιμά ούτε την Υπηρεσία ούτε την πολιτική της ηγεσία. Ούτε βέβαια θα τις βοηθήσει να αντικρούσουν πειστικά μια πιθανή μελλοντική κατηγορία για «συγκάλυψη» ή «διευκόλυσνη». Ούτε η απραγία «διασώζει» τον όποιο υπεύθυνο ακόμη και αν αποδεδειγμένα δεν υπάρχει δόλος. Στο τέλος θα φταίνε όλοι.
  Όπως σωστά επεσήμανε ο κ. Καραμανίδης με αφορμή το αίσχος του Αη-Θανάση, μπορεί και πρέπει αυτή τη φορά να γίνει κάτι. Η συγκυρία είναι όντως καλή. Νέα δημοτική αρχή, νέα πρόσωπα, νέες ευκαιρείες, νέες ελπίδες για ν’αλλάξει επιτέλους κάτι.
  Περιμένουμε.

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr