Κοζάνη: Κομφούζιο με τη λειτουργία των σχολείων

Διαφορετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε σχέση με όσα αναφέρει ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων στο επίπεδο 4.

Οργή στην Κοζάνη προκαλεί το γεγονός ότι, παρά την κήρυξη ολόκληρης της περιφέρειας σε κατάσταση Αυξημένου Κινδύνου (Επιπέδου 4) και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται πως η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται κανονικά με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Στην ιστοσελίδα του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, ωστόσο, αναφέρεται απλά για το επίπεδο 4: «Σχολεία – Ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλε-εκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση».

Τέλος, ο Δήμος Κοζάνης αναφέρει τα εξής, μετά από παράπονα πολιτών: «Ο Δήμος Κοζάνης διευκρινίζει ότι σε περιπτώσεις που άπτονται υγειονομικών ζητημάτων (κορονοϊός) η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Υγείας».

Σκέψεις σε εκπροσώπους φορέων και στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης για εισηγήσεις να κλείσουν και τα σχολεία

Την έντονη αντίδραση γονέων μαθητών, αλλά και μεγάλου τμήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας προκαλεί η απόφαση για τη συνέχιση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, παρά το “καθεστώς lockdown” στο οποίο εισέρχεται από αύριο, Παρασκευή, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ήδη υπάρχουν σκέψεις σε εκπροσώπους τοπικών φορέων, αλλά και στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης για εισηγήσεις, προς την Πολιτική Προστασία, να κλείσουν και τα σχολεία, κάτι που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από την αναλυτική ενημέρωση των επόμενων ωρών για τα κρούσματα και την όλη εικόνα στην εκπαίδευση.

Πηγή : https://www.tanea.gr/

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Οκτώβριος, 2020, 10:34 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr