΄΄Ο κρίσιμος αριθμός 150΄΄ Έτσι μπαίνει μια περιοχή σε καραντίνα – Δείτε ακριβώς την διαδικασία

Νίκος Χαρδαλιάς  ΄΄ Ο κρίσιμος αριθμός 150
Υπάρχει ένα όριο το οποίο το έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία περνάμε από την κατάσταση πορτοκαλί στην κατάσταση κόκκινου συναγερμού.Αυτό το όριο, η πρώτη που το πέρασε ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Με όριο το 150, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης είναι στο 159,7, ΄΄ ανέφερε χθες στην ενημέρωση στο υπουργείο υγείας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Την ίδια στιγμή, όχι όλη η Αττική, ο κεντρικός τομέας της Αττικής υπολείπεται του ορίου αυτού. Έχει μια σταθερότητα τις τελευταίες ημέρες, την οποία παρακολουθούμε. Ταυτόχρονα, στα Ιωάννινα ο συγκεκριμένος δείκτης απέχει από το 150, αλλά όχι σημαντικά.Άρα αυτό που χρειάζεται είναι να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση και ευλαβικά να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία εφαρμόζουμε αυτή τη στιγμή» επεσήμανε, τονίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης.
«Οι περιοχές δεν διαχωρίζονται με βάση την αίσθησή μας. Διαχωρίζονται με βάση συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια. Κριτήρια τα οποία κάθε Τετάρτη συζητάμε με την ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί για το χάρτη και παίρνουμε αυτές τις εύκολες ή δύσκολες αποφάσεις.

Και οι αποφάσεις είναι δύσκολες σε μια περίοδο που έχουμε να αντιπαλέψουμε μια παγκόσμια κατάσταση, η οποία ειδικά στις γειτονικές μας χώρες είναι ακόμα πιο δυναμική. Άρα βρισκόμαστε εν μέσω ενός δεύτερου κύματος, οτιδήποτε άλλο εκτός από απόλυτη εγρήγορση, επαγρύπνηση θα είναι στο όριο της εγκληματικότητας. Το λέω και το εννοώ.

Ένα πράγμα πρέπει να κάνουμε τις επόμενες μέρες. Όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα, σε όλη τη χώρα. Ο κρατικός μηχανισμός θα κάνει όλα όσα πρέπει και το κάνει από την πρώτη στιγμή. Σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε κωμόπολη, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Τα κριτήρια μας δεν είναι κριτήρια τα οποία δεν βασίζονται σε συγκεκριμένη κλίμακα. Αυτή την κλίμακα την μελετάμε κάθε μέρα, με δύο διαφορετικές τεχνικές συσκέψεις.
Μία που αφορά το αποτέλεσμα των ιχνηλατήσεων της προηγούμενης μέρας που γίνεται κάθε πρωί και μια το βράδυ, για να συντονίσουμε τα αποτελέσματα που έχουμε πάρει από τον ΕΟΔΥ και που αφορά στα νέα κρούσματα και στο νέο αριθμό, για να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τις ροές, να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κρουσμάτων, να δούμε το σύνολο των επαφών τους, να δούμε τις κινητικότητα τους σε κάθε περιοχή και ένα σωρό άλλα κριτήρια τα οποία μας βοηθούν να διαμορφώσουμε άποψη στην κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Οκτώβριος, 2020, 11:07 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr