Επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και 5: Πότε θα δοθεί η ενίσχυση και ποιοι την δικαιούνται

Tον Νοέμβριο αναμένεται να δοθεί η ενίσχυση του τέταρτου κύκλου του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 900 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις που τη δικαιούνται. Σημειώνεται ότι η ενίσχυση αυτή θα δοθεί στις επιχειρήσεις με βάση την πτώση τζίρου τους, τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Οι πληρωμές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου.
Η ενίσχυση του πέμπτου κύκλου του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ θα δοθεί τον Δεκέμβριο. Η ενίσχυση θα δοθεί στις επιχειρήσεις που εμφάνισαν πτώση του τζίρου τους και τον Νοέμβριο. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:
-Όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εάν απασχολούν εργαζομένους ή έχουν ταμειακή μηχανή, υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν μείωση τζίρου 20% και έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ. Ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή κλείνουν με κρατική εντολή τον Οκτώβριο και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, δικαιούνται να συμμετάσχουν στον τέταρτο κύκλο του προγράμματος της επιστρεπτέας Προκαταβολής, ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου τους, εφόσον έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ.
-Οι νέες επιχειρήσεις. Οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν σταθερά το ποσό των 1.000 ευρώ στον τέταρτο κύκλο του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής και έως 1.000 ευρώ στον πέμπτο κύκλο του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής, λαμβάνοντας υπόψη τον μαθηματικό τύπο. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ισχύει ο μαθηματικός τύπος, με κατώτατο όριο τα 1.000 ευρώ. Ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί ή θα ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή τον Οκτώβριο και έως τις 10 Νοεμβρίου, θα λάβουν στον τέταρτο κύκλο του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής, οι μεν ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους σταθερό ποσό 2.000 ευρώ ανεξαρτήτως μαθηματικού τύπου, για τις δε υπόλοιπες επιχειρήσεις ισχύει ο μαθηματικός τύπος, με κατώτατο όριο τα 2.000 ευρώ.
Τέλος επισημαίνεται πως όσοι υπαχθούν στους δύο νέους κύκλους της επιστρεπτέας δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν στο κράτος το 50% των χρημάτων που θα λάβουν.

Πηγή http://www.enikonomia.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Νοέμβριος, 2020, 8:16 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr