Συνάντηση Μ.Αντωνίου με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Δ.Τ – Με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη συζητήσαμε όσα σχεδιάζει και υλοποιεί η Κυβέρνησή μας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε και λόγω της πανδημίας ενεργοποιούμε τα ψηφιακά εργαλεία που διαθέτουμε και που βοηθούν στην καταπολέμηση της διασποράς, αφού μειώνουν τη γραφειοκρατία και τις ουρές σε υπηρεσίες.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά στην πιλοτική εφαρμογή νέων υπηρεσιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που διευκολύνουν τον πολίτη ενώ άμεσα μία νέα ηλεκτρονική διαδικασία, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά από την ΕΥΑΘ, θα απλουστεύσει μία σειρά ενεργειών προς όφελος των πολιτών αλλά και της επιχείρησης.

Ταυτόχρονα, προωθούμε μέτρα και πολιτικές για τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από τη νέα επένδυση της Microsoft, η οποία βάζει την Ελλάδα στον πυρήνα του διεθνούς ψηφιακού χάρτη και την καθιστά κόμβο σημαντικών επενδύσεων.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη καταγράφουμε τα πρώτα δείγματα γραφής από τη λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco. Το πρωτοπόρο εγχείρημα του αμερικανικού κολοσσού σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες επενδύσεις που δρομολογούνται εντάσσουν την πόλη στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη, με την προοπτική  να καταστεί η Θεσσαλονίκη νησίδα καινοτομίας σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στην εποχή που ζούμε η χρήση τεχνολογικών εργαλείων και εφαρμογών καθίσταται αναγκαία.  Η χώρα μας, λοιπόν, μπορεί να είναι ανταγωνιστική στη νέα ψηφιακή εποχή και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ως Κυβέρνηση.

 

Μαρία Αντωνίου

Επικεφαλής Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Νοέμβριος, 2020, 8:10 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr