Εκλογές “αιρετών”: Ψήφισαν περίπου 13.000 εκπαιδευτικοί

Στα ποσοστά συμμετοχής είναι στραμμένα των βλέμματα υπουργείου και συνδικαλιστών και κομμάτων

Περίπου  13.000 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  ψήφισαν ηλεκτρονικά στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, Σάββατο, για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Οι εκλογές ξεκίνησαν στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 5  το απόγευμα. Μόλις έχουμε τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο παιδείας θα τα δημοσιεύσουμε.

Το ενδιαφέρον των συνδικαλιστών, υπουργείου και πολιτικών κομμάτων, σ΄  αυτές τις εκλογές, δεν αποτελεί ποια παράταξη θα είναι πρώτη, αλλά τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών.

Κι αυτό διότι:

Α. Πολλοί υποψήφιοι κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους με προτροπή της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, μετά την αλλαγή της διαδικασίας εκλογών, ηλεκτρονικά αντί δια ζώσης και Σάββατο αντί εργάσιμη ημέρα.

Β. Το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις και σήμερα οι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν επί των αρχικά επικυρωμένων καταλόγων υποψηφίων.

Γ. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ προέτρεψαν τους εκπαιδευτικούς σε αποχή από τις εκλογές

Δ. Η ΟΛΜΕ προσέφυγε στο ΣτΕ με αίτημα να ακυρωθούν οι εκλογές και συνδικαλιστές στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.

Ε. Μέχρι χθες το βράδυ ήταν σε εκκρεμότητα εάν θα  διεξαχθούν οι εκλογές , καθώς αναμένονταν η απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή της ΟΛΜΕ , όπου τελικά απορρίφθηκε το αίτημα της Ομοσπονδίας.

Ζ. Οι εκλεγέντες έχουν το δικαίωμα να παραιτηθούν μετά τις εκλογές. Τις θέσεις τους θα τις καταλάβουν οι αναπληρωματικοί

Πριν δυο χρόνια που έγιναν οι τελευταίες εκλογές αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ψήφισαν

Για το ΚΥΣΠΕ (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ) ψήφισαν  65. 359  και τις δύο έδρες κατέλαβαν υποψήφιοι των παρατάξεων    Δ.Α.Κ.Ε. / Π.Ε. και ΔΗ.ΣΥ./Α.Κ.Ε

Για το ΚΥΣΔΕ (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) ψήφισαν 50.856 και τις δύο έδρες κατέλαβαν η  Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών  και οι  ΣΥΝΕΚ 

Πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα  των τελευταίων εκλογών που έγινα πριν δυο χρόνια.

ΟΛΜΕ:  Είναι  πάρα πολύ μικρή η συμμετοχή  των εκπαιδευτικών

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος  σε επικοινωνία που είχε το esos μαζί του δήλωσε: «Είναι  πάρα πολύ μικρή η συμμετοχή  των εκπαιδευτικών στις εκλογές που ξεκίνησαν στις 9 το πρωί. Από τη Δευτέρα θα πρέπει να συζητήσουμε με το  υπουργείο πως θα λύσουμε το θέμα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αλλά ιδιαίτερα για   το πιο σημαντικό θέμα που τώρα είναι η εξ αποστάσεως   εκαιδευση. Για παράδειγμα στη Σάμο με σχολεία κλειστά και μεγάλο αριθμό μαθητών σε αντίσκηνα  ή φιλοξενούμενοι, όπως φυσικά το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν    και οι εκπαιδευτικοί στη Σάμο.Καλούμε  την υπουργό Παιδείας εάν  είναι δυνατόν και τη Δευτέρα να προχωρήσει σε διάλογο για τα τεράστια και φλέγοντα ζητήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Πηγή esos.gr

 
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Νοέμβριος, 2020, 8:56 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr