Το μέτρο 16 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στην Δυτική Μακεδονία.

 

Οι ιδέες που έχουν οι αγρότες για την αξιοποίηση της παραγωγής τους ή την υπέρβαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στη γεωργική τους εκμετάλλευση, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας και τελικά την αύξηση του εισοδήματός τους, εφόσον συνεργαστούν με ερευνητικούς, επιστημονικούς ή άλλους φορείς. Ένα πρόγραμμα που επιδιώκει αυτήν ακριβώς τη συνεργασία ανάμεσα στους αγρότες και στους ερευνητικούς φορείς είναι το Μέτρο 16 του Π.Α.Α. 27 τέτοιες προτάσεις υποβλήθηκαν στην Ε.Υ.Δ. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Όλες αξιόλογες και με σκοπό να βοηθήσουν ουσιαστικά τους αγρότες, αλλά προπάντων να τους μάθουν να βρίσκουν λύση των προβλημάτων τους και να εξελίσσονται μέσα από την βοήθεια που μπορούν να βρουν από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Μετά από την παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΑΑ εγκρίθηκε η υπερδέσμευση του ποσού έτσι ώστε να μπορέσουν όλες οι προτάσεις που αφορούν την συνεργασία στον αγροτικό τομέα και έχουν την έρευνα και καινοτομία μέσα τους να χρηματοδοτηθούν. Σημαντικότερο αυτής καθεαυτής της υπερδέσμευσης είναι η δυνατότητα των φορέων για την περαιτέρω συνεργασία στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του προγράμματος.

Έτσι όλες οι αποδεκτές προτάσεις που υποβλήθηκαν στο εκχωρημένο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Μέτρο 16, εγκρίθηκαν και δόθηκε μία ακόμη ώθηση ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

Άμπας Βασίλειος

Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Νοέμβριος, 2020, 10:20 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr