Σε λειτουργία το νέο αντλιοστάσιο ύδρευσης πηγών Μανιάκων.Ένα ακόμη σημαντικό έργο από τη ΔΕΥΑΚ του Δήμου Καστοριάς

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα από τη ΔΕΥΑΚ οι εργασίες αναβάθμισης του αντλιοστασίου Μανιάκων, το οποίο βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία, συνδυαστικά με αυτό των πηγών της Κορομηλιάς.

Η λειτουργία του είναι πολύ σημαντική για την υδροδότηση της Καστοριάς, Μανιάκων, Νέας Λεύκης, Δισπηλιού, περιοχής ΒΙΠΑ, που μέχρι τώρα τροφοδοτούνταν κυρίως από τις πηγές Κορομηλιάς, οι οποίες όμως, λόγω της αυξημένης λειψυδρίας των τελευταίων ετών, παρουσιάζουν έντονη μείωση των αποθεμάτων τους, που φτάνει ακόμη και το 60%.

Με την εγκατάσταση επιπλέον αγωγών, αντλητικών συγκροτημάτων και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, εξασφαλίστηκε η δυνατότητα εναλλακτικής κάλυψης των πηγών Κορομηλιάς στο 100%, από το 30%-40% που ήταν μέχρι τώρα με τις παρεμβάσεις που είχαν γίνει πριν από πέντε περίπου χρόνια.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Πέτρος Τόσκος ανέφερε ότι με το έργο αυτό και τις συμπληρωματικές παρεμβάσεις που έγιναν αποκλειστικά από τη ΔΕΥΑΚ, από ίδιους πόρους και ίδια μέσα, με αυτεπιστασία, κατορθώσαμε να έχουμε μία τεράστια εφεδρεία νερού, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των δημοτών σε συνθήκες ακραίας λειψυδρίας, σε έκτακτες περιπτώσεις φαινομένων θολότητας νερών ή αναπάντεχων βλαβών του αντλιοστασίου Κορομηλιάς.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Νοέμβριος, 2020, 3:18 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr