Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων για την Π.Ε Καστοριάς ΄΄ Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης θετικών κρουσμάτων. Σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι υπάλληλοι ΄΄

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί η στάση των τοπικών αρχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των αρμοδίων κλιμακίων της Διεύθυνσης Υγιεινής της Π.Ε. Καστοριάς, με αφορμή τον τέταρτο συνάδελφο της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μέσα σε λίγες ημέρες.

Η κλιμακούμενη ακολουθία των κρουσμάτων επιβάλει τουλάχιστον την άμεση ιχνηλάτηση και την υποβολή όλων των συναδέλφων σε μοριακά τεστ. Η μόνη ενέργεια που γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Καστοριάς, μέχρι τώρα, είναι η απολύμανση των χώρων κάθε φορά που επιβεβαιώνεται ένα κρούσμα, αφήνοντας την επόμενη ημέρα τους συναδέλφους να βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους αγνοώντας αν τυχόν νοσούν από τον κορωνοϊό.

Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι αρχές της Π.Ε. Καστοριάς προσπαθούν να συγκαλύψουν το γεγονός ώστε να μη μαθευτεί και στις υπόλοιπες υπηρεσίες που συστεγάζονται στο κτίριο (και απαιτηθούν πιο πολλά τεστ;;) και να μη θορυβηθεί η τοπική κοινωνία, όπως μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά!!!

Παρά τις προφορικές οχλήσεις των συναδέλφων, η Διεύθυνση Υγιεινής της Π.Ε. Καστοριάς και τα αρμόδια κλιμάκια του  ΕΟΔΥ δεν μεριμνούν για τη διενέργεια μοριακών τεστ σε όλους τους συναδέλφους, που εκ των πραγμάτων αποτελούν στενές επαφές των θετικών κρουσμάτων, έχουν οικογένειες και συνεχίζουν να εργάζονται. Αυτή η κατάσταση, με δεδομένο ότι έχουν παρέλθει δύο και πλέον εβδομάδες αποτελεί μη επιτρεπτέα αμέλεια και αδιαφορία προς τη δημόσια υγεία. Είναι προφανώς ατομική ευθύνη να πληρώσει κανείς τεστ για να προστατεύσει τους γύρω του.

Απαιτούμε άμεσα τη διενέργεια μοριακών τεστ, σε όλους τους συναδέλφους της Π.Ε. Καστοριάς και τους υπαλλήλους των συστεγαζόμενων υπηρεσιών.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να «παίζει»  με την ασφάλεια και τη ζωή των συναδέλφων και των συνανθρώπων μας.

 

Ο Πρόεδρος

 

Αντώνης Μαυράκος

Η Γεν. Γραμματέας

 

Αναστασία Τζίμα

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Δεκέμβριος, 2020, 1:40 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr