«Θεμελιώδεις Αρχές της Ισότητας των Φύλων και ΕΕ – Θετικές πρωτοβουλίες και κίνδυνοι οπισθοδρόμησης»

 

Δ.Τ – Σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται λόγω της πρωτόγνωρης για τον 21ο αιώνα πανδημίας και της υγειονομικής, οικονομικής, κοινωνικής κρίσης, οι αποτυπώσεις των οποίων ενέχουν έμφυλο πρόσημο, η διασφάλιση και προώθηση της έμφυλης ισότητας αποτελεί προϋπόθεση και εχέγγυο για την άμβλυνση των έμφυλων ανισοτήτων, για ανάκαμψη της οικονομίας και εχέγγυο μιας Ευρώπης δημοκρατικής,  πολύμορφης, ευημερούσας. Παράλληλα,  οι συντηρητικές αναδιπλώσεις, η ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων και πολιτικών, η περιστολή των ελευθεριών,  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι προσπάθειες πειθάρχησης των σωμάτων των γυναικών μέσα από νόμους (βλ προσφάτως Πολωνία), θέτουν σε κίνδυνο τα κεκτημένα δικαιώματα και κατακτήσεις των γυναικών και του φεμινιστικού κινήματος, αλλά και τις θεμελιώδεις αρχές της ισότητας του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.  

Ποια τα διακυβεύματα της ΕΕ στην παρούσα συγκυρία, ποιές προκλήσεις οφείλει να αντιμετωπίσει ώστε το αίτημα για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της έμφυλης ισότητας να παραμείνει ζωντανό; Κι αντιστοίχως, ποιός ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ριζοσπαστικής  Αριστεράς για τη διασφάλιση μιας Ευρώπης, που μας χωράει όλους/όλες/όλα, είναι μερικά από τα ζητήματα που θα κληθούν οι συμμετέχουσες/ντες  Ευρωβουλεύτριες/ές  να συζητήσουν.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά μέσω facebook στις παρακάτω σελίδες:

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα της υποβολής γραπτών ερωτήσεων στους ομιλητές από το κοινό.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Δεκέμβριος, 2020, 7:52 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr