ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2011 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο προϋπολογισμός θεωρούμε ότι συντάχθηκε πρόχειρα και όχι σύμφωνα με τις διατάξεις του ΦΕΚ 141/2011. Ειδικότερα :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_aN8RikX1ec[/youtube]

 

 

1) Στην παράγραφο 3 του άρθρου 4 του ιδίου ΦΕΚ σαφώς ορίζεται ότι για τον προσδιορισμό του ύψους εσόδων – εξόδων λαμβάνονται υπ’ όψιν τα διαχειριστικά αποτελέσματα του προηγούμενου οικονομικού έτους. Δηλαδή για μεν τα έσοδα τα ποσά που βεβαιώθηκαν, για δε τα έξοδα τα ποσά που έχουν ενταλθεί. Άρα δεν μπορούμε να έχουμε πραγματική εικόνα του εν λόγω προϋπολογισμού, αφού δεν αναγράφονται τα οικονομικά στοιχεία της στήλης για το έτος 2010 των πρώην Δήμων, παρά μόνο του πρώην Δήμου Καστοριάς. 2) Εκφράζουμε επιφυλάξεις όσον αφορά την υπεραισιόδοξη πρόβλεψη στην είσπραξη εσόδων και πιστεύουμε ότι ο προϋπολογισμός θα καταστεί ελλειμματικός.

3) Όσον αφορά τα έξοδα θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός είναι σπάταλος και μάλιστα σε μια περίοδο δύσκολης οικονομικής εθνικής συγκυρίας και ότι κύριος στόχος του προϋπολογισμού θα πρέπει να είναι η συγκράτηση και η μείωση των δαπανών, πράγμα που δεν διαπιστώνεται. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα ποσά των Κωδικών 63 – 64 – 68 (Λοιπά γενικά έξοδα) ποσό 1.732.500 και κωδικός 66 (Προμήθεια – Ανάλωση Υλικών) ποσό 2.092.000 είναι υπερβολικά.

Για τους ανωτέρω λόγους, καθώς και ότι δεν μας δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος και τα στοιχεία για να έχουμε καλύτερη εικόνα του προϋπολογισμού, δεν ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό του 2011.

 

Για την μείζονα μειοψηφία

Ο επικεφαλής

ΛΙΑΝΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Απρίλιος, 2011, 11:30 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr