Επίδομα 400 ευρώ: Νέα πληρωμή σε 7.500 μακροχρόνια ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για να λάβουν οι δικαιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι το επίδομα των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, 80.000 (62%)από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους μακροχρόνια ανέργους έχουν επιβεβαιώσει ή καταχωρήσει τα στοιχεία τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ. Το συγκεκριμένο επίδομα καταβάλλεται στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη των ανέργων.
 
Ο ΟΑΕΔ έχει ήδη καταβάλει τα 400 ευρώ σε 70.000 τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου πληρώνεται η ενίσχυση σε περίπου 7.500 επιπλέον δικαιούχους. Συνολικά, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν καταβληθεί τα 400 ευρώ σε 77.500 (97%), από τους 80.000 δικαιούχους με καταχωρισμένο ΙΒΑΝ.

Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Οι δικαιούχοι του επιδόματος των 400 ευρώ είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι με τη ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή όσοι έχουν ξεπεράσει 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοεμβρίου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. 
 
Οι δικαιούχοι μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr,  μέχρι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ σε αυτό το σύνδεσμο.
 
Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους. Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. 
 
Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πηγή : https://www.ethnos.gr/

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Δεκέμβριος, 2020, 2:33 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr