Ο ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΤΕΚΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Είναι γνωστό πως επί σειρά ετών, με πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, χορηγούνταν υποτροφίες σπουδών σε τέκνα αγροτών. Με την αλλαγή της κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2009, η διαδικασία πάγωσε, με αποτέλεσμα 5.751 αιτήσεις να βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα». Ο Αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος και με δεδομένο πως οι δικαιούχοι των εν λόγω υποτροφιών είναι τέκνα ανθρώπων του μόχθου που με στερήσεις και θυσίες σπουδάζουν τα παιδιά τους, κατέθεσε στις 15 Μαρτίου 2011 Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, προκειμένου να πληροφορηθεί τις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου για το θέμα. Ο κ. Υπουργός απάντησε στο βουλευτή με την υπ. αριθμ. 954-18/3/2011 απάντησή του που του κοινοποιήθηκε στη θυρίδα του στη Βουλή στις 31/3/2011. Διαβάζοντας την απάντηση του κ. Σκανδαλίδη, με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε πως η σοσιαλιστική κι φιλολαϊκή κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με ιστορικό «φιλολαϊκών» μέτρων κατά το παρελθόν όπως το «Τσοβόλα δώστα όλα», αποφάσισε να πάει στο άλλο άκρο υιοθετώντας το «Σκανδαλίδη πάρτα όλα». Σε αυτά τα πλαίσια, έσπευσε να ψηφίσει το νόμο 3877/2010 (ΦΕΚ 160/Α΄) άρθρο 25 σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται όλες αυτές οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3698/2008 που είχε ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία. Είναι προφανές αλλά και λυπηρό το γεγονός πως η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατειλημμένη από αμόκ συγκέντρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων, προς ικανοποίηση των όρων του Μνημονίου, δε διστάζει να πάρει ακόμα και το ξεροκόμματο από το πιάτο των ανθρώπων του μόχθου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Απρίλιος, 2011, 2:39 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr