“Αρχικά βήματα για συμμετοχή σε πρόγραμμα Erasmus+”» Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Αρχικά βήματα για συμμετοχή σε πρόγραμμα Erasmus+». Στην τηλεσυνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Το θέμα της ενημέρωσης παρουσίασε η προωθήτρια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στις σχολικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας, κα Ευαγγελία Τριανταφύλλου.

Στην αρχή της συνάντησης οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν γενικά για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ που σχετίζονται με τη σχολική εκπαίδευση (τύποι, βασική ορολογία). Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως οι στόχοι, δράσεις και προτεραιότητες των προγραμμάτων, αναφορικά με τις Βασικές Δράσεις 1 και 2 (Key Action 1 & 2). Ακολούθως, δόθηκαν πληροφορίες και αναλυτικά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής των οργανισμών, την αποστολή νομιμοποιητικών εγγράφων και την αξιοποίηση χρήσιμων ιστοσελίδων για την εύρεση οργανισμών που προσφέρουν σεμινάρια κατάρτισης (ΚΑ1) και την εύρεση εταίρων (ΚΑ2). Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες.

Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχε ως επίτιμος προσκεκλημένος ο κ. Σταύρος Βοσκόπουλος, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Υδρούσας Φλώρινας, το οποίο συμμετέχει σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ KA2. Στο ένα από αυτά, με τίτλο “Let’s unite to be unique”, το Δημοτικό Σχολείο Υδρούσας έχει το ρόλο του γενικού συντονιστή του προγράμματος. Ο κ. Βοσκόπουλος παρουσίασε ενδιαφέρουσες και πολύ χρήσιμες πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την εκπόνηση της αίτησης και τη διαχείριση αυτού του τύπου προγραμμάτων και μοιράστηκε με ενθουσιασμό τις εμπειρίες και γνώσεις που αποκόμισε η σχολική κοινότητα από τις ευρωπαϊκές συνεργασίες του σχολείου.

Η συγκεκριμένη συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο κύκλου ενημερωτικών συναντήσεων που υλοποιούνται με πρωτοβουλία της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την ενημέρωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών φορέων της περιοχής για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.

                                                          Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Δ/θμιας

                                                                                    Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας                                                                                                                                                                                                                                           

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Δεκέμβριος, 2020, 6:21 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr