Επιστρεπτέα προκαταβολή: Δώρο το 50% των φθηνών κρατικών δανείων – Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο – Σημαντική Νέα εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα

Να μην επιστραφεί στο κράτος η επιστρεπτέα προκαταβολή των τριών πρώτων κύκλων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λόγω της πανδημίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», εξετάζεται να δοθεί ως δώρο το 50% των φθηνών κρατικών δανείων που έλαβαν περισσότερες από 145.000 επιχειρήσεις μέσω των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής. Δηλαδή το 50% να είναι επιδότηση και να μην επιστραφεί στο κράτος όπως ισχύει για την τέταρτη φάση και θα ισχύσει τουλάχιστον για τον πέμπτο κύκλο ο οποίος αναμένεται να ανοίξει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Το αναδρομικό κούρεμα κατά 50% των κρατικών δανείων που δόθηκαν στις επιχειρήσεις μέσω των τριών πρώτων επιστρεπτέων προκαταβολών είναι ένα από τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας που ζητάει η αγορά από την κυβέρνηση. Το ενδεχόμενο αυτό έχει αφήσει ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνοντας ότι «είναι λογικό αίτημα να μην επιστραφεί ένα μεγάλο ποσοστό» για τις τρεις πρώτες φάσεις της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Στους τρεις πρώτους κύκλους καταβλήθηκαν 3,369 δισ. ευρώ σε περίπου 145.000 επιχειρήσεις, ενώ στον τέταρτο κύκλοι μοιράστηκαν 2,16 δισ. ευρώ σε 444.170 ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.
Για το επιστρεπτέο τμήμα των φθηνών κρατικών δανείων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται άτοκη περίοδος χάριτος κατά την οποία ο δικαιούχος επιχείρηση δεν υποχρεούται να επιστρέψει οποιοδήποτε τμήμα κεφαλαίου ή τόκων ενώ μετά την παρέλευση της περιόδου χάριτος το οφειλόμενο ποσό αποπληρώνεται σε 40 ισόποσες τοκοχρεωλυτικές μηνιαίες δόσεις.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Δεκέμβριος, 2020, 10:32 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr