Και ξαφνικά…..θυμόμαστε το ΄΄προβληματικό΄΄λατομείο. Για την παράνομη λειτουργία του από το 2015 θα μιλήσει κανείς; Για τα χρέη του θα μας πει κάποιος κάτι, πάλι μέσα από φόρους θα τα πληρώνουμε όλοι εμείς;

 

Αν κάποιοι δεν ήθελαν η δεν θέλουν την εκμίσθωση του ΄΄προβληματικού΄΄ δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια λατομείου, όφειλαν και στην συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ της ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε να εκφράσουν την αντίθεσή τους και όχι να ψηφίζουν ΝΑΙ στην έγκριση ανάθεσης σε νομικό σύνταξης όρων διακήρυξης εκμίσθωσης.

Στην απόφαση που έχει βγει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ θα δείτε πως είναι ομόφωνη η απόφαση ακόμη και από αυτούς που βγαίνουν σήμερα…… διαμαρτυρόμενοι.

Βασικό σημείο και απλά Ελληνικά, στην απόφαση για την ανάθεση σε δικηγόρο απλά θα μπορούσαν αυτοί που δεν ήθελαν την εκμίσθωση, και θα ήταν απόλυτα σεβαστό, να καταθέσουν την διαφωνία τους.

Είναι δυνατόν σήμερα να μην θέλεις, αλλά πριν λίγες μέρες να λες ΝΑΙ στην ανάθεση για να συνταχθούν οι όροι διακήρυξης εκμίσθωσης ενιαίας έκτασης;

Το πρακτικό : 

Επίσης ένα βασικό ζήτημα για όλους τους δημότες του ταλαιπωρημένου δήμου Καστοριάς είναι να μας πουν κάποιοι που δείχνουν και ΄΄τεράστιο΄΄ενδιαφέρον για το θέμα, πόσο ασχολήθηκαν ( όχι με ευκαιριακές ερωτήσεις σε ένα Δ.Σ) τα τελευταία χρόνια με την παράνομη λειτουργία του λατομείου από το 2015, πόσα χρέη υπήρχαν η υπάρχουν, ποιοι θα τα πληρώσουν και πότε…..

Ευθύνες βρήκαμε ποιοι έχουν με την παράνομη λειτουργία του λατομείου μιας και δεν είχε άδεια από το 2015 τουλάχιστον ;

Θα μας πουν επιτέλους, χωρίς άδεια περιβαλλοντικών όρων κτλ πως και αν εκτελέστηκαν εργασίες;

Με τι διαδικασίες έχουν γίνει όλα αυτά, ονόματα ….

Κανένα πρόβλημα με το ξαφνικό ενδιαφέρον, αλλά ο δήμος Καστοριάς 10 χρόνια τώρα ΄΄πληρώνει΄΄τα σπασμένα, χρέη τρομακτικά πάνω από 15.000.000 ευρώ που τελικά καταλογίζονται στους δημότες του δήμου Καστοριάς, και τα πληρώνουμε όλοι μέσα από τους λογαριασμούς.

Ο αγώνας για να μπει σε σειρά μια δημοτική αρχή μετά την οικονομική κατρακύλα που δεν είχε προηγούμενο μάλλον συνεχίζεται, και αυτό απαιτούν χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες. Ταυτόχρονα οι σύμβουλοι και οι παρατάξεις του δήμου Καστοριάς ας μας πουν αν συμφωνούν με μειώσεις δημοτικών τελών που ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, τι γνώμη έχουν επίσης για την ανακοίνωση πως πάμε σε μείωση του τιμολογίου της ΔΕΥΑΚ;

Με την ίδια ένταση θα θέλαμε να μάθουμε την γνώμη ορισμένων και για τα απίστευτα χρέη που είχε μόλις πριν από 15 μήνες ο δήμος προς την ΔΙΑΔΥΜΑ η οποία λίγο ακόμη και θα έκανε κατάσχεση ακόμη και μισθών δημοτικών υπαλλήλων, δηλ. όλοι οι δημότες του δήμου Καστοριάς η οποίοι πλήρωναν μεγάλους λογαριασμούς σε ρεύμα και άλλους φόρους για να καλύψουμε την κατρακύλα την οικονομική για το χρέος και προς την ΔΙΑΔΥΜΑ.

Και στην Καστοριά πρέπει να παρθούν αποφάσεις, να αναλάβουν με τις αποφάσεις τους οι διοικήσεις του δήμου και όλων των οργάνων και με τεκμηρίωση και με οικονομικά δεδομένα να κάνετε και τον απολογισμό τους πολίτες.

Κάποιοι μπορεί να νομίζουν πως εκμεταλλευόμενοι θέματα και καταστάσεις μπορούν να αναδειχθούν, οι δημότες όμως μένουν αδιάφοροι, στοιχεία θέλουν, μειώσεις δημοτικών τελών θέλουν, νοικοκύρεμα θέλουν, μειωμένο πάγιο στο νερό θέλουν, τα άλλα όταν θα έρθουν οι εκλογές οι απαντήσεις θα δοθούν….και μετά σιωπή

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Δεκέμβριος, 2020, 10:10 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr