Αίτημα του Δήμου Άργους Ορεστικού προς τη ΡΑΕ για άδεια παραγωγής ενέργειας

 

Στην εξασφάλιση ενεργειακής αυτάρκειας στοχεύει ο Δήμος Άργους Ορεστικού

 

Στην υποβολή πλήρη φακέλου στη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) προχώρησε ο Δήμος Άργους Ορεστικού για εξασφαλίσει άδεια παραγωγής ενέργειας από υδροστρόβιλο τύπου CAPLAN, στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Ενεργειακής Κοινότητας που έχει συστήσει και είναι η πρώτη σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία ήδη από το 2018.

Ο υδροστρόβιλος αυτός θα κατασκευαστεί στον ποταμό Αλιάκμονα και θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1,35 MW με μέγιστη απόδοση 1,48 MW. Η παραγόμενη ενέργεια θα συμψηφίζεται (με τη διαδικασία του net metering) με αυτήν που απαιτείται σε αντλιοστάσια, ΦΟΠ και δημοτικά κτίρια, ενώ θα καλύπτει και τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων του Δήμου.

Παράλληλα, έχει ήδη υποβληθεί πρόταση έργου στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ για την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και ολοκληρωμένου συστήματος τηλεμετρίας, προϋπολογισμού 1.500.000€, με τον Δήμο Άργους Ορεστικού να είναι ένας από τους τρεις μόνο Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που έχουν υποβάλλει πρόταση έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ αναμένεται να υποβληθεί πρόταση και για την ενεργειακή βελτίωση των αντλιοστασίων ύδρευσης του Δήμου, προϋπολογισμού 500.000€. Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων και δημοτικών κτιρίων, με τον Δήμο Άργους Ορεστικού να καταβάλει συστηματική προσπάθεια και να πετυχαίνει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό με απώτερο στόχο να είναι ένας πράσινος Δήμος με πρότυπη ενεργειακή αυτάρκεια.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Δεκέμβριος, 2020, 11:54 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr