Η ετοιμότητα της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς για τη χειμερινή περίοδο και οι διευκρινήσεις προς τους πολίτες

 

Η Αντιδημαρχία, Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς, είναι από καιρό προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Διονύση Λίτσκα, από πλευράς Δήμου έχει γίνει ήδη ο προγραμματισμός και όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για τον εφοδιασμό αλατιού και τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων, όμως πολύ σημαντική κρίνεται και η συμβολή των ίδιων των πολιτών.

 

Διευκρινίζεται, ότι ο αποχιονισμός ιδιωτικών χώρων (οικόπεδα, θέσεις στάθμευσης, άλλοι εξωτερικοί επαγγελματικοί χώροι) γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη των ιδιοκτητών. Ενώ για τα πεζοδρόμια, όπου αυτό είναι εφικτό, πολύ σημαντική θα μπορούσε να καταστεί η εθελοντική δράση των ιδιοκτητών για τους χώρους μπροστά από τα καταστήματα ή τις οικίες τους.

 

Υπενθυμίζεται, ότι οι οδηγοί θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων, εφαρμόζοντας παράλληλα όλες τις οδηγίες της Τροχαίας και της Πολιτικής Προστασίας.

 

Με καλή διάθεση και τη συνεργασία όλων, είναι βέβαιο ότι θα αποφύγουμε τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα διευκολύνοντας έτσι το δύσκολο και επίπονο έργο των υπηρεσιών αποχιονισμού, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διονύσης Λίτσκας.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Δεκέμβριος, 2020, 12:42 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr