Μάλλον ανοίγει νέο μεγάλο θέμα : Αναστάτωση από σενάρια για κατάργηση τμημάτων στη Δυτική Μακεδονία

23:16 – Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από πληροφορίες που θέτουν σε αμφισβήτηση το μέλλον του ιδρύματος.

Αφορμή στάθηκε ένα κείμενο που διένειμε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ι. Γρυσπολάκης στη διάρκεια της τελευταίας συνόδου των πρυτάνεων, με 23:14:47το οποίο πρότεινε την κατάργηση του ιδρύματος, όπως και του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Ακολούθησαν δημοσιεύματα στον Τύπο, αναρτήσεις σε ιστοσελίδες και σενάρια για κατάργηση ή/και συγχώνευση τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Προτάσεις
Ο κ. Γρυσπολάκης πρότεινε την ενσωμάτωση των τεσσάρων τμημάτων της Φλώρινας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την κατάργηση στη συνέχεια τριών εξ αυτών, αφού υπάρχουν τα ίδια και στα Ιωάννινα. Επίσης, έκρινε ως μη βιώσιμα τα δύο τμήματα Μηχανικών της Κοζάνης και πρότεινε την ακύρωση του νεοϊδρυθέντος τμήματος Αρχιτεκτόνων της Καστοριάς.

«Πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κ. Γρυσπολάκη, οι οποίες δεν τέθηκαν προς συζήτηση στη σύνοδο των πρυτάνεων και δεν αποτελούν βάση συζήτησης στο πλαίσιο του διαλόγου που θα ανοίξει για τη συγχώνευση τμημάτων ΑΕΙ της χώρας», είπε στο «Εθνος» ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Ι. Μανωλόπουλος.

Τον ερχόμενο μήνα το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να εκδώσει ένα κείμενο εργασίας με κατευθυντήριες γραμμές ώστε να αρχίσει η διαβούλευση, ενώ το θέμα αναμένεται να απασχολήσει έντονα την ερχόμενη σύνοδο πρυτάνεων, που θα γίνει στις 25 και 26 Ιουνίου στο Λιτόχωρο Πιερίας.

ΕΘΝΟΣ 21.5.2010

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Μάιος, 2010, 11:17 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr