Καστοριά – Στέργιος Αδάμ «Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για τον ξαφνικό θάνατο του Ποιμενάρχη μας, ενός φωτισμένου και μαχητικού Ιεράρχη΄΄

 
Δ.Τ –
Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για τον ξαφνικό θάνατο του Ποιμενάρχη μας, ενός φωτισμένου και μαχητικού Ιεράρχη,
Το αποτύπωμα που αφήνει είναι έντονο και χαρακτηρίζεται από την πλούσια και σημαντική προσφορά του σε πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο.
Λειτούργησε μοναστήρια, έφερε ξανά τον κόσμο, ειδικά τους νέους κοντά στην Εκκλησία, δημιούργησε συσσίτια, φιλανθρωπικές δομές, συνέβαλε στην προώθηση του πολιτισμού του τόπου και ανέπτυξε πλούσια πνευματική δράση.
Ήταν ένας δυναμικός και βαθυστόχαστος Μητροπολίτης, ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, με τον οποίο πάντα είχαμε αγαστή και στενή συνεργασία για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.
Η μορφή του, ο λόγος του, το έργο του θα είναι για πάντα χαραγμένα στις ψυχές όλων μας.
Χειροτονήθηκε επίσκοπος στις 5 Οκτωβρίου 1996. Με μέριμνά του αναδείχθηκαν και αγιοκατατάχθηκαν πολλοί τοπικοί άγιοι της Μητροπόλεως Καστοριάς.
Η Μητρόπολη Καστοριάς επί αρχιερατείας του οργανώθηκε και αναπτύσσει φιλανθρωπική και πνευματική δράση με πολλές πτυχές όπως λειτουργία Γηροκομείου “Λαζάρου και Αθηνάς Λ. Ρίζου”, Τράπεζα Αίματος, Τράπεζα Αγάπης (τροφίμων), Ταμείο Υποτροφιών, Υπηρεσία Συμπαράστασης Ανέργων, Α.Μ.Ε.Α., Οικογένειας, Ασθενών, Σύνδεσμος Αγάπης Κυριών, συντονιστικό όργανο της φιλανθρωπικής κίνησης των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Αιωνία η μνήμη του».
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Δεκέμβριος, 2020, 7:49 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr