Εκπαιδευτικοί και εμβολιασμός

ΔΤ- Υπάρχει μία προτεραιότητα και αυτή είναι η Δημόσια Υγεία και η αξία της ανθρώπινης ζωής. Όλοι κατανοούμε την αναγκαιότητα της έναρξης του εμβολιασμού κατά του COVID 19 των υγειονομικών και αμέσως μετά των ευπαθών ομάδων , δηλαδή των ατόμων άνω των 70 ετών, καθώς και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Προφανώς όλοι χρωστάμε πολλά, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες της πανδημίας, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Όμως η πανδημία έχει επιφέρει και καταστροφικές συνέπειες για την εκπαίδευση των παιδιών σ’ όλον τον κόσμο. Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η προσφορά των εκπαιδευτικών της χώρας μας, όπως είπαν ο πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας, είναι αδιαμφισβήτητη. Και στις δύο περιόδους έξαρσης της πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί με μεγάλο ζήλο και τεράστια προσπάθεια έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο της τηλεκπαίδευσης. Παρ’ όλα αυτά υψηλή προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα των σχολείων όχι μόνο για εκπαιδευτικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Για να διασφαλιστεί το μέλλον της νέας γενιάς πρέπει να προστατευτούν και οι ίδιοι εκπαιδευτικοί. Είναι γνωστό ότι ενώ η νοσηρότητα των παιδιών με COVID 19 είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση μ’ αυτή των ενηλίκων, η μεταδοτικότητα των παιδιών στους ενήλικες είναι υψηλή. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουμε το πιο γερασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό (Μ.Ο. ηλικίας πάνω από 50 έτη), γίνεται εύκολα αντιληπτή η άμεση ανάγκη προστασίας και εμβολιασμού τους.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας με την ευαισθησία που έχουν ήδη επιδείξει σε θέματα υγείας θα δουν με κατανόηση την επιτακτικότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με το άνοιγμα των σχολείων, καθιστώντας τον μια από τις βασικές προτεραιότητες. Θερμή παράκληση, λοιπόν, να ληφθεί σοβαρά και υπεύθυνα υπόψη  το θέμα αυτό , ώστε και οι εκπαιδευτικοί απρόσκοπτα να αφοσιωθούν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα.

ΓΚΑΤΖΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Μακεδονίας  

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Δεκέμβριος, 2020, 4:42 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr