Ένα ακόμη εμβληματικό έργο του Δήμου Άργους Ορεστικού παίρνει σάρκα και οστά.Υπογραφή σύμβασης για τον Βιολογικό

Με την υπογραφή της σύμβασης ενός εμβληματικού έργου, του Βιολογικού (Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων – Ε.Ε.Λ.) ξεκινά η νέα χρονιά για τον Δήμο Άργους Ορεστικού. Ενός αναγκαίου έργου που πέρασε από συμπληγάδες πέτρες και κινδύνεψε να απενταχθεί με υπαιτιότητα τρίτων, για την οποία ο Δήμος Άργους Ορεστικού ουδέποτε, μέχρι σήμερα, έλαβε επαρκείς εξηγήσεις.

Χάρη λοιπόν στην επιμονή, τη σκληρή και συστηματική δουλειά αλλά και την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής, παίρνει σήμερα σάρκα και οστά ένα έργο τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας, προϋπολογισμού 5.185.000 € περίπου.

Περιλαμβάνει:

 • την κατασκευή νέας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) δυναμικότητας 9.950 Ισοδύναμων Κατοίκων (Ι.Κ.) του οικισμού του Άργους Ορεστικού
 • την προσαρμογή του υφιστάμενου αντλιοστασίου ανύψωσης λυμάτων, καθώς και του εξοπλισμού του (αντλιών, ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους, κλπ) για την μεταφορά των λυμάτων στην ΕΕΛ
 • την κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού που θα οδηγεί τα λύματα από το υφιστάμενο αντλιοστάσιο στη νέα Ε.Ε.Λ, μήκους περίπου 2,7 χλμ και
 • την κατασκευή νέου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον ποταμό Αλιάκμονα, μήκους περίπου 0,27 χλμ.

Εναρμονισμένο πλήρως με τον συνολικό σχεδιασμό διαχείρισης λυμάτων που έχει εκπονήσει ο Δήμος Άργους Ορεστικού, το έργο στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η δημοτική αρχή λοιπόν εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους αιρετούς και μη που συμμετείχαν στα εμπλεκόμενα θεσμοθετημένα, συλλογικά όργανα, καθώς και στους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας που υπερέβαλλαν εαυτόν γι’ αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται να κατατεθεί στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ πρόταση εγκατάστασης compact βιολογικών επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς Βογατσικού, Γέρμα, Κωσταραζίου, Λακκωμάτων και Βοτανίου, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του συνόλου των Κοινοτήτων του Δήμου, προϋπολογισμού 6.135.000 € περίπου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Ιανουάριος, 2021, 11:17 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr