Με διαγωνισμό κλειδώνει πλέον το δίκτυο τιμή στα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Θ.Ζυμπίδης ΄΄μετά τις παρεμβάσεις μας έχουμε αποτέλεσμα ΄΄

Θεοφύλακτος Ζυμπίδης ΄΄Μετά από την αντίδραση μας στο θέμα οι αγρότες μας κέρδισαν έναν χρόνο παράταση στην τιμή της KW για τα νέα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Ελπίζω σε αυτήν την απόφαση να εμπεριέχονται και η Καστοριά και τα Γρεβενά. ΄΄

Με µόνο διαγωνιστικές διαδικασίες θα µπορούν να κλειδώσουν τιµή τα αγροτικά φωτοβολταϊκά πλέον, καθώς µπήκαν σε εφαρµογή από την 1η Ιανουαρίου τα µέτρα αναδιάρθρωσης της αγοράς ενέργειας που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, το υπουργείο, εξέδωσε και εγκύκλιο όπου διευκρινίζονται επί µέρους πτυχές της διαδικασίας, ενώ γνωστοποιείται και η παράταση για άδειες φ/β χωρίς διαγωνισµούς έως το επόµενο έτος αλλά µόνο για τις περιπτώσεις επενδύσεων στην Περιφέρεια ∆υτικής Μακεδονίας. Αναλυτικότερα, η σχετική εγκύκλιος αναφέρει:

«Φωτοβολταϊκοί Σταθµοί ισχύος κάτω των 500kW ή έως 1MW από Ενεργειακές Κοινότητες (Ε.Κοιν.) του άρθρου 160 του ν. 4759/2020:

Φωτοβολταϊκός σταθµός που θα λάβει οριστική προσφορά σύνδεσης κατόπιν αιτήσεως που θα έχει υποβληθεί στον αρµόδιο διαχειριστή από την 01.01.2021 (νέα αίτηση) και εφεξής ή κατόπιν αιτήσεως που θα έχει καταστεί πλήρης από την 01.01.2021 και εφεξής, µε την επιφύλαξη των αναφεροµένων κατωτέρω, µπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς λειτουργικής ενίσχυσης και να συνάψει Σύµβαση λειτουργικής ενίσχυσης µόνο µέσω ανταγωνιστικών διαδικασιών υποβολής προσφορών του άρθρου 7 του νόµου 4414/2016.

Οι παραπάνω ηµεροµηνίες µετατίθενται κατά ένα (1) έτος σε περίπτωση αιτήσεων για φ/β σταθµούς που αναπτύσσονται στην Περιφέρεια ∆υτικής Μακεδονίας. Συνεπώς φωτοβολταϊκός σταθµός που αναπτύσσεται στην Περιφέρεια ∆υτικής Μακεδονίας και ο οποίος θα λάβει οριστική προσφορά σύνδεσης µετά από αίτηση που θα υποβληθεί στον αρµόδιο διαχειριστή από την 01.01.2022 (νέα αίτηση) και εφεξής ή κατόπιν αιτήσεως που θα καταστεί πλήρης από την 01.01.2022 και εφεξής, µπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς λειτουργικής ενίσχυσης και να συνάψει Σύµβαση λειτουργικής ενίσχυσης µόνο µέσω ανταγωνιστικών διαδικασιών υποβολής προσφορών του άρθρου 7 του νόµου 4414/2016».

Οι εκκρεµείς αιτήσεις από ιδιώτες για φωτοβολταϊκά ισχύος κάτω των 500 kW που έχουν καταστεί πλήρεις ως το τέλος του έτους και περιµένουν όρους σύνδεσης από τον ∆Ε∆∆ΗΕ, λαµβάνουν προθεσµία υπογραφής σύµβασης µε το ∆ΑΠΕΕΠ έως την 31η ∆εκεµβρίου 2021 για να «κλειδώσουν» τιµή.

(agronews.gr)

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Ιανουάριος, 2021, 11:07 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr