Ολυμπία Τελιγιορίδου: Στηρίζουμε την αμυντική θωράκιση της χώρας, δεν δίνουμε όμως λευκή επιταγή

Για την έγκριση της αγοράς των πολεμικών μαχητικών Rafale μίλησε η Ολυμπία Τελιγιορίδου σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Η κ. Τελιγιορίδου ανέφερε πως χρειάζεται άσκηση ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής  πολιτικής απέναντι στην  αναθεωρητική και προκλητική στάση της Τουρκίας και ταυτόχρονα αναβάθμιση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  δεν δέχεται μαθήματα περί ενότητας από τη ΝΔ γιατί δεν  ακολουθεί το παράδειγμα της που όταν ήταν στην αντιπολίτευση, στελέχη της τόνιζαν πως «έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη τον Ερντογάν, και ότι «η Ελλάδα προκαλεί στο Αιγαίο».  

Ανέφερε πως είναι αναγκαία η αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων αλλά αυτό απαιτεί εθνικό σχεδιασμό με συνεργασία τη στρατιωτική ηγεσία για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών της εθνικής άμυνας.

Σημείωσε πως θα έπρεπε από την σύμβαση να στηριχτεί η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία κάτι που δεν φρόντισε η κυβέρνηση.

«Ψηφίζουμε την αγορά των Rafale, αλλά δεν δίνουμε λευκή επιταγή, θα παρακολουθούμε την διαδικασία της σύμβασης».

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των αναγκών της χώρας για ομοψυχία που δε θα βασίζεται στις εντυπώσεις αλλά στη συνεννόηση, τη διαφάνεια και το σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Ιανουάριος, 2021, 8:27 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr