Ασφυκτικές πιέσεις της «τρόικας» για εφαρμογή των αλλαγών στο Ασφαλιστικό από το 2015

07:38-Επιστολή στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας απέστειλε η «τρόικα» ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, ζητώντας την άμεση εφαρμογή των αλλαγών στο Ασφαλιστικό.

Σε δηλώσεις του, την Δευτέρα, στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι η «τρόικα» ζητεί την άμεση εφαρμογή των αλλαγών στο Ασφαλιστικό από το 2015 και όχι το 2018.

Επίσης, ζητεί να δίνεται πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας και να επιβάλλεται ποινή 6% ετησίως για τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται πρόωρα (πριν τα 65)

Ακόμα, πιέζει για τη μείωση των ασφαλιστικών ταμείων σε τρία (ΙΚΑ, αυταπασχολούμενοι και αγρότες), χωρίς εξαιρέσεις για μηχανικούς, δημοσιογράφους κ.ά.

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, η «τρόικα» ζητεί ακόμα μείωση συντάξεων για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των συντάξεων χηρείας.

Για τις τελευταίες, προτείνει να μην δίνονται σε ηλικίες κάτω των 50 ετών, ενώ συνιστά να χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια στις γυναίκες κάτω των 65 ετών.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμα ότι από τα επόμενα Χριστούγεννα θα δοθεί «διορθωτικό ποσό» στους συνταξιούχους με αποδοχές έως 800 ευρώ. Συγκεκριμένα, θα δοθεί 100 ευρώ πρόσθετο δώρο Χριστουγέννων και άλλα 100 ευρώ για δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις (αύξηση ομαδικών απολύσεων, μείωση κατώτατου ημερομισθίου, αποζημιώσεων απόλυσης κ.τλ.), καθώς έχει αποστείλει επιστολή σε συνδικάτα και εργοδότες για συνάντηση στις 31 Μαΐου.

Οι αλλαγές, όπως είπε ο υπουργός, θα θεσμοθετηθούν άμεσα με Προεδρικά Διατάγματα.


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Μάιος, 2010, 7:39 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr