1,7 εκ. ευρώ από το Ε.Σ.Π.Α. για τη βελτίωση του οδικού δικτύου των οικισμών Κρανοχωρίου και Πτελέας

«Ανοίγει ο δρόμος»για τη βελτίωση του οδικού δικτύου των οικισμών Κρανοχωρίου και Πτελέας του Δήμου Νεστορίου Καστοριάς με την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Προγράμμα «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013».

Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα υπέγραψε την ένταξη στον Άξονα Προτεραιότητας 2«Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» της Πράξης «βελτίωση του οδικού δικτύου των οικισμών Κρανοχωρίου και Πτελέας» στο Δήμο Νεστορίου Καστοριάς προϋπολογισμού 1.700.000,00 €.

Η ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργήσει ένα δίκτυο προσπέλασης και ασφαλούς κίνησης πεζών και εποχούμενων σε βασικές οδικές αρτηρίες. Θα επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους.

Να σημειωθεί πως, αντικείμενο της πρότασης είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου πρόσβασης στους οικισμούς Κρανοχωρίου και Πτελέας. Ειδικότερα η επέμβαση αφορά τα τμήματα:

α) Από την διασταύρωση της ΕΟ Καστοριάς-Νεστορίου με δρόμο προς Πτελέα μέχρι την διασταύρωση προς Κρανοχώρι
β) Από την διασταύρωση προς Κρανοχώρι μέχρι την είσοδο της Κάτω Πτελέας και
γ) Από την διασταύρωση προς Κρανοχώρι  μέχρι και την δυτική είσοδο του Κρανοχωρίου

 

Οι εργασίες αφορούν υφιστάμενο οδικό δίκτυο  και περιλαμβάνουν ανάλογα με το τμήμα του ανωτέρω δικτύου,  μικρές διαπλατύνσεις, βελτιώσεις στη χάραξη και τη γεωμετρία του δρόμου οριζοντιογραφικά και μηκοτομικά, εφαρμογή νέων στρώσεων ασφάλτου, διαμόρφωση των ερεισμάτων και εκσκαφή –διαμόρφωση των πρανών, εκσκαφή –διανοίξεις τάφρων απορροής όμβριων, βελτίωση –συμπλήρωση των αναγκαίων τεχνικών για την απορροή των όμβριων.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Απρίλιος, 2011, 12:05 πμ. στις Κατηγορίες ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr