Ξεκίνησε στον ΟΑΕΕ η ρύθμιση ασφαλιστικών χρεών

Ξεκίνησε στον ΟΑΕΕ η εφαρμογή της νέας ρύθμισης για οφειλόμενες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με το άρθρο 48 του πρόσφατου ν. 3943/2011. Για όσους υπαχθούν στην νέα ρύθμιση, αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012.

Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση και αναστολής μέτρων είσπραξης είναι οι εξής:
1. Υποβολή σχετικής αίτησης του οφειλέτη στις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς την καταβολή παραβόλου.
2. Ανελλιπής καταβολή των από 1 Ιανουαρίου 2011 και εφεξής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.
3. Καταβολή ποσού που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, όπως προσδιορίζονται παρακάτω, έναντι της μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, το ποσό της διμηνιαίας καταβολής υπολογίζεται με βάση την εισφορά που ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος υπαγωγής στον διακανονισμό, χωρίς να υπολείπεται των εκατόν πενήντα ευρώ (150 ευρώ).

Οι ασφαλισμένοι που θα προσέλθουν στις υπηρεσίες και θα υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στον νέο διακανονισμό, θα πρέπει να έχουν πληρώσει το πρώτο δίμηνο του 2011.

Σε περίπτωση που οι οφειλέτες έχουν διακόψει την ασφάλισή τους στον Οργανισμό ως εισφορά θεωρείται αυτή που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία που βρίσκονταν κατά το χρόνο διακοπής της ασφάλισης τους.

Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι επιθυμούν να προκαταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, δικαιούνται έκπτωση που ανέρχεται σε 1% επί των εισφορών για τον πρώτο μήνα προπληρωμής, προσαυξανομένης κατά 1% για κάθε επόμενο μήνα προπληρωμής και μέχρι 12 συνεχείς μήνες.

Επισημαίνεται ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν να υπαχθούν και στις παλαιότερες ρυθμίσεις χρεών (του ν. 3863/2010), καθώς εξακολουθούν να ισχύουν.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Απρίλιος, 2011, 9:20 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr