Ξεκίνησε το πρόγραμμα για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων», μέσω του οποίου επιδοτούνται υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των υπηρεσιών, του εμπορίου, της βιομηχανίας και της μεταποίησης. Η διαδικασία υποβολής προτάσεων θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου 2011.

Το συνολικού προϋπολογισμού σε 100.000.000€ πρόγραµµα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηµατικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στη δηµιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηµατικότητας, σαν βασική επιλογή για την αναβάθµιση της παραγωγικής βάσης της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέµενης αξίας.

Οι ειδικοί στόχοι του είναι:
– Η αύξηση της εξωστρέφειας της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
– Η τόνωση της επιχειρηματικότητας και των συνεργασιών των επιχειρήσεων παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.
– Η αύξηση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους με το εξωτερικό τους περιβάλλον.
– Ο αναπροσανατολισμός της παραγωγής προς κλάδους και προϊόντα ψηλότερης προστιθέμενης αξίας που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρεφούς ανταγωνιστικότητας τους μέσω της τόνωσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και της σύναψης διεθνών συνεργασιών.
– Η υποστήριξη και αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση τη παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στο διεθνές περιβάλλον.

Δικαιούχοι
Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν πρόταση είτε μεμονωμένα, είτε ως εταίρος σε ομαδικό σχήμα:
1. Μεμονωμένες υφιστάμενες και νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο σε επιλέξιμους ΚΑΔ στους τομείς της Μεταποίησης, των Κατασκευών και των Υπηρεσιών και έχουν ιδρυθεί και αρχίσει την επιλέξιμη δραστηριότητα τους πριν την 1η Ιανουαρίου 2010.
2. Υφιστάμενες και νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στον τομέα του Εμπορίου, έχουν ιδρυθεί και αρχίσει την επιλέξιμη δραστηριότητα τους πριν την 1η Ιανουαρίου 2010, και υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από διακριτό επενδυτικό σχέδιο και σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος με τουλάχιστον μία πολύ μικρή, μικρή ή μεσαία επιλέξιμη επιχείρηση της περίπτωσης (1).
3. Υφιστάμενες μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο σε επιλέξιμους και στους τομείς της Μεταποίησης, των Κατασκευών και των Υπηρεσιών, έχουν ιδρυθεί και αρχίσει την επιλέξιμη δραστηριότητα τους πριν την 1η Ιανουαρίου 2008, και υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από διακριτό επενδυτικό σχέδιο και σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος με τουλάχιστον δύο (2) πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιλέξιμες επιχειρήσεις της περίπτωσης (1).
4. Ομάδες (τουλάχιστον τριών) υφιστάμενων ή/και νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες πληρούν τις συνθήκες επιλεξιμότητας της περίπτωσης (1) και υποβάλλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από διακριτό επενδυτικό σχέδιο και σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος.

Τι χρηματοδοτείται
Μέσω του προγράμματος χρηματοδοτούνται οι ακόλουθες δαπάνες:
– Μηχανολογικός Εξοπλισμός,
– Δαπάνες πληροφορικής – τηλεπικοινωνιών.
– Ενέργειες σχεδιασμού, πιστοποίησης και συμμόρφωσης προϊόντων και συσκευασίας.
– Ενέργειες (πλην μελετών) προβολής και προώθησης σε αγορές – στόχους.
– Ενέργειες Τεχνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
– Ενέργειες (πλην μελετών) προστασίας ή απόκτησης και χρήσης πατεντών, πνευματικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
– Ενέργειες ανάπτυξης εξειδικευμένου προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων για την ενίσχυση της προβολής και προώθησης και του εξωστρεφούς προσανατολισμού των επιχειρήσεων.

Υποβολή σχεδίων
Τα έντυπο υποβολής πρότασης ένταξης στο πρόγραμμα και όλα τα έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν στους δικτυακούς τόπους: του ΥΠΟΙΑΝ
www.ypoian.gr, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας www.ggb.gr, της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ www.antagonistikotita.gr, του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr, www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Απρίλιος, 2011, 9:22 πμ. στις Κατηγορίες ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr