Ερχονται αυξήσεις και στα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζει αυτή την περίοδο το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να κλείσουν οι… τρύπες του, είναι και η αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας. 

Πρόκειται για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2012, που θα καταβάλουν το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011 οι κάτοχοι 5.000.000 οχημάτων ΙΧ και ΔΧ.

Από την εφαρμογή του μέτρου αυτού εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν επιπλέον έσοδα ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον στο τραπέζι βρίσκονται και τα ακόλουθα μέτρα:

  • Επιβολή εντός του έτους ειδικών φόρων κατανάλωσης στα αναψυκτικά, στους χυμούς, στα εμφιαλωμένα νερά και στο φυσικό αέριο. Από την εφαρμογή του μέτρου αυτού, που ήταν να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2012, εκτιμάται ότι είναι δυνατό να εισπραχθούν πρόσθετα έσοδα μεταξύ 200 και 300 εκατ. ευρώ.
  • Νέες περικοπές αποδοχών για τους υψηλόμισθους σε ΔΕΚΟ και λοιπούς φορείς της γενικής κυβέρνησης μετά και τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα.
  • Μείωση των εξόδων για ενοίκια που καταβάλλουν δημόσιοι οργανισμοί.
  • Μετατάξεις προϊόντων από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% στον υψηλό 23% από την 1η Ιουλίου 2011 και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2012, που αναφέρεται στο μνημόνιο.
  • Κατάργηση δημόσιων φορέων. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει κατ’ επανάληψη το κλείσιμο ανενεργών οργανισμών και τώρα προτίθεται να επισπεύσει τις κινήσεις της.ΕΘΝΟΣ

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Απρίλιος, 2011, 9:31 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr