ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Δείτε αναλυτικά τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ για το σχέδιο νόμου που θα προτείνει η Ν.Δ:

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έχει καταθέσει, προ πολλού, συγκεκριμένη πρόταση για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έως σήμερα.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα, στην άμεση εφαρμογή της πρότασης.

Εάν η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στο επόμενο διάστημα, η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει, μόνη, σχετική πρόταση Νόμου.

Αναλυτικότερα προτείνουμε:

 

  • Να συστήσει Επιτροπή Ελέγχου των Δηλώσεων Πόθεν Έσχες, η οποία θα επανελέγξει όλες τις υποβληθείσες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όσων διετέλεσαν Υπουργοί, αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί (κοινοβουλευτικοί και εξωκοινοβουλευτικοί) από το έτος 1974 έως σήμερα, όπως και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των τέκνων τους.
  • Η Επιτροπή αυτή να έχει αυξημένες εξουσίες και αρμοδιότητες για να μπορεί να ζητά και να λαμβάνει τα απαιτούμενα στοιχεία από οποιαδήποτε αρχή, υπηρεσία ή οργανισμό του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, χωρίς τη συναίνεση του ελεγχόμενου.
  • Να συνεργασθεί με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, με σκοπό τη σύσταση της ως άνω Επιτροπής από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, ούτως ώστε να διασφαλισθεί η ανεξάρτητη και απρόσκοπτη λειτουργία της.
  • Ο διενεργούμενος έλεγχος από την Επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η σχετική Έκθεση αποτελεσμάτων να συνταχθεί, το αργότερο, εντός έτους από τη σύσταση της Επιτροπής. Η Έκθεση αποτελεσμάτων να κοινοποιηθεί στη Βουλή και να δημοσιοποιηθεί στον Τύπο.
  • Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει νομοθετικά να παρασχεθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες αρχές να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πόσο εφικτό είναι και πόσο εύκολο θα είναι τώρα να ψάξετε…;

 

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όσο πιο μακριά πάει η βαλίτσα, τόσο πιο …

 

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Δεν είναι έτσι.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ενώ αν το κάνανε από το 1990 και μετά θα ήταν πιο αποτελεσματικό, λέω …..

 

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Πρώτον, δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν απ’ έξω. Να γίνει έλεγχος «πόθεν έσχες», από το 1974 και έπειτα, για να μην υπάρχουν σκιές. Δεύτερον, όλα αυτά τα στοιχεία, υπάρχουν. Όλα είναι στη Βουλή. Έλεγχος πρέπει να γίνει.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν το κάνετε εσείς για τους δικούς σας βουλευτές;

 

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Για να το προτείνουμε, σημαίνει ότι εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα. Ρωτώ όμως: Ο έλεγχος δεν πρέπει να γίνει για όλο το πολιτικό σύστημα;

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ σας λέω ότι ο Γ. Παπανδρέου θέλει να καλύψει τους δικούς του…

 

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Τότε, λοιπόν, εμείς, αν δεν το κάνουν άμεσα, θα καταθέσουμε πρόταση νόμου.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν το κάνετε εσείς για τους δικούς σας βουλευτές;

 

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Αυτό σας λέω. Και προσθέτω: Για όλον τον πολιτικό κόσμο. Και αν δεν το κάνουν, θα καταθέσουμε άμεσα πρόταση νόμου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Απρίλιος, 2011, 9:13 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr