ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ.

Οι Χατζησυμεωνίδης,Θεοδοσόπουλος,Παρχαρίδης, ακόμη σχεδιάζουν;

Όλοι οι δήμοι είχαν τα ίδια οργανωτικά θέματα να αντιμετωπίσουν, πως γίνεται στην Καστοριά να συζητάμε 3 μήνες, πως θα φτιάξουμε προϋπολογισμό, τι λέει και που το λέει η Αλβανού, που πάμε την ΔΕΥΑΚ, τι χρωστούσε ο Τέρψης και Αντωνιάδης……

Και όταν τελειώσουν όλα αυτά, αρχίζουν τα συγχαρητήρια του Μανώλη προς τον Τρύφωνα, του Τρύφωνα στον Ιάκωβο ( μπα λίγο δύσκολο τώρα πια) ο ένας τον άλλον. Αρχίστε την δουλειά, φτάνει η μεταφορά γραφείων.Καρέκλες, πίνακες ζωγραφικής, από δω, λίγο παραδίπλα και τέτοια.

Οι δήμοι ξεκίνησαν τα έργα, το ΕΣΠΑ προχωρά. Δείτε μερικά από αυτά.

—————————————————–

Ξεκινούν τα έργα οδοποιίας σε Άδελε και Ακουμιανή Γιαλιά

Οι συμβάσεις εκτέλεσης δύο έργων οδοποιίας, καθοριστικών για την ανάπτυξη των δήμων Ρεθύμνου και Αγίου Βασιλείου αντίστοιχα, υπογράφτηκαν χθες στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης από τον περιφερειάρχη Κρήτης και τους ανάδοχους εργολάβους.

Πρόκειται για το έργο του Αδελιανού δρόμου και του δρόμου της Ακουμιανής Γιαλιάς που αποτελούν και τα πρώτα έργα που υπογράφονται από τη νέα αιρετή Περιφέρεια της Κρήτης ενταγμένα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός τους φτάνει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ όπως τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης το στοίχημα για την Περιφέρεια Κρήτης είναι να μπορέσει να απορροφήσει το ποσό των 80 εκατομμυρίων από το ΕΣΠΑ για να δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

«Υπογράψαμε δύο σημαντικά έργα για το δήμο Ρεθύμνης και το δήμο Αγίου Βασιλείου τα οποία άμεσα θα μπορούν να ξεκινήσουν και να υλοποιηθούν την φετινή χρονιά. Ο προϋπολογισμός και των δυο φτάνει τα 3,5 εκ. ευρώ. Φιλοδοξούμε με την υλοποίηση αυτών των έργων να δώσουμε μια άλλη ανάπτυξη στους δύο δήμους και μια άλλη ποιότητα ζωής στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Ξεκινούμε από το Ρέθυμνο και φιλοδοξούμε την φετινή χρονιά να ξεπεράσουμε τα ογδόντα εκατομμύρια σε απορρόφηση από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ γιατί θεωρούμε ότι με τα χρήματα αυτά θα δώσουμε μια ανάπτυξη σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ούτως ώστε να μπορέσουμε να έχουμε και την ανάπτυξη που θέλουμε αλλά και να πατάξουμε την ανεργία.

Φιλοδοξούμε με τη συνεργασία με τους δημάρχους και με τους αντιπεριφερειάρχες να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα υπέρ των πολιτών που θέλουμε να υπηρετήσουμε» δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση των διαδικασιών προκειμένου άμεσα να εκτελεστούν τα αναπτυξιακά αυτά έργα πνοής για τις δύο τουριστικές περιοχές.

Ειδικότερα, το έργο του μητροπολιτικού δήμου Άδελε-Αδελιανού Κάμπου, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2.134.000 ευρώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε δεκαπέντε μήνες το αργότερο, όπως προβλέπει το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

«Το έργο στο δήμο Ρεθύμνου που υπογράφτηκε είναι ο Αδελιανός δρόμος, ένα έργο που κληρονομήσαμε σαν δημοτική αρχή και θα επιμεληθούμε τώρα να γίνει γρήγορα. Υπάρχει αξιόπιστη εργολαβία και θεωρούμε ότι παρότι ο χρόνος είναι 15 μήνες θα μπορέσουμε μέχρι το τέλος του 2011 να το έχουμε ολοκληρώσει. Όταν υπάρχει χρηματοδότηση και καλή επίβλεψη και οι εργολάβοι πάνε γρήγορα. Νομίζω ότι πολύ γρήγορα μια ευαίσθητη περιοχή που έχει ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη θα επωφεληθεί από ένα σημαντικό έργο υποδομής» ανέφερε ο Γιώργος Μαρινάκης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πιπεράκης, δήμαρχος Αγίου Βασιλείου εξέφρασε την ικανοποίηση του, αφού ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νοτίου Ρεθύμνου γίνεται πλέον πραγματικότητα σε μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή που αναμένεται να αναβαθμιστεί σημαντικά με την υλοποίηση του έργου που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί σε έξι μήνες:

«Πραγματικά είμαι διπλά χαρούμενος για αυτό το έργο που αφορά το δήμο Αγίου Βασιλείου, καθώς είναι και έργο του δικού μου χωριού. Είναι ένα έργο που το περιμέναμε όλοι οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,5 εκ. ευρώ και πιστεύω ότι σε ένα βάθος χρόνου έξι μηνών θα έχει ολοκληρωθεί».

——————————————————————

Βρεφονηπιακός σταθμός από το ΕΣΠΑ στα Ιωάννινα

Το πρώτο έργο του Δήμου Ιωαννίνων από τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, ξεκινά αύριο.

Πρόκειται για τον βρεφονηπιακό σταθμό Βοτανικού, με προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ο οποίος κατασκευάζεται σε οικόπεδο του Δήμου, έκτασης ενάμισι στρέμματος.

Με την ολοκλήρωσή του θα φιλοξενήσει τριάντα νήπια και βρέφη, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για περαιτέρω επέκταση ώστε η δυναμικότητά του να φτάσει στα 65 παιδιά.

Οι εγκαταστάσεις θα καλύπτουν 170 τετραγωνικά, στο υπόγειο, όπου θα αναπτυχθούν οι βοηθητικοί χώροι και 510 τετραγωνικά μέτρα στο ισόγειο όπου θα διαμορφωθούν οι αίθουσες φιλοξενίας των νηπίων και των βρεφών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την μελέτη, μπορεί να γίνει επέκταση του παιδικού σταθμού στον πρώτο όροφο, με την δημιουργία επιπλέον χώρων, συνολικού εμβαδού 370 τετραγωνικών μέτρων.

Επίσης θα διαμορφωθούν και οι ημιυπαίθριοι χώροι του βρεφονηπιακού σταθμού.

Πρόκειται για μία σημαντική κοινωνική δομή που θα καλύψει ορισμένα από τα κενά που υπάρχουν σήμερα και θα δώσει λύση κυρίως σε εργαζόμενες μητέρες.

——————————————————————————————————————————————-

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ – ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 993.530 ΕΥΡΩ

Το έργο μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων της τοπικής κοινότητας Στενημάχου, που υπέβαλε η ΔΕΥΑΝ, με απόφαση του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Θύμιου Σώκου, (28/3) εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013», με προϋπολογισμό 993.530 ευρώ. Το έργο αφορά την κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού για τη μεταφορά λυμάτων, αντλιοστασίου συγκέντρωσης και επεξεργασίας λυμάτων και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Συγκεκριμένα, το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί από τη ΔΕΥΑΝ περιλαμβάνει δύο υποέργα: Το πρώτο υποέργο, προϋπολογισμού 119.000 ευρώ, αφορά την κατασκευή κεντρικού εξωτερικού αποχετευτικού αγωγού για τη μεταφορά των λυμάτων από τα όρια του οικισμού μέχρι τη θέση του βιολογικού καθαρισμού, με αγωγό PVC Φ250 σε μήκος 417μ., και την υλοποίηση εργασιών διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου της μονάδας καθαρισμού λυμάτων. Το δεύτερο υποέργο, προϋπολογισμού 874.530 ευρώ, αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση προκατασκευασμένης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, δυναμικότητας 1.000 κατοίκων. Επισημαίνεται ότι, η μονάδα βιολογικού καθαρισμού θα είναι από τις πλέον σύγχρονες του είδους της, καθώς η επεξεργασία των λυμάτων θα γίνεται με τη μέθοδο των βιομεμβράνων (MBR).

Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός δήλωσε:
» Με την ένταξη στο ΕΣΠΑ του αγωγού μεταφοράς και της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης του μεγάλου έργου αποχέτευσης, το οποίο ξεκινήσαμε να υλοποιούμε πριν από χρόνια στο Στενήμαχο. Η έγκριση του έργου είναι το αποτέλεσμα της άριστης και αποτελεσματικής συνεργασίας που έχουμε με τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Σώκο. Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου (κ.κ. Ι. Παπαστόϊκα, Κ. Παπαδόπουλο, Χρ.Αλματζή, κα. Μ. Καρυδά-Μυλωνά, κ. Γ. Αδαμίδη) τα στελέχη του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. (κ.κ Γ. Ζιώτα, κ. Π. Κυριακίδη, Αντ. Γρηγορόπουλο κ.ά.) οι οποίοι εργάστηκαν μεθοδικά ώστε να υποβάλλουμε έγκαιρα στην Περιφέρεια ολοκληρωμένη μελέτη και να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του έργου, που είναι προτεραιότητα και δέσμευση της Δημοτικής μας Αρχής, καθώς και την εταιρεία «Μπουτάρης Οινοποιητική» για τη δωρεάν παραχώρηση έκτασης ενός στρέμματος. Η  προσπάθειά μας για την ενίσχυση των υποδομών και την ισόρροπη ανάπτυξη του νέου διευρυμένου δήμου μας είναι συνεχής, παρά τη δύσκολη συγκυρία.

Επίσης, να επισημάνω και την πολύ σημαντική εξέλιξη που υπάρχει με τη μελέτη της Περιφέρειας για την αντιπλημμυρική προστασία στη διώρυγα «Τάφρος Τ66» (προϋπολογισμού 507.000 ευρώ), η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μελέτη της υδραυλικής λειτουργίας των αποδεκτών, που έχουν αλλοιωθεί από τις αποθέσεις φερτών υλικών, και έτσι ανοίγεται η προοπτική επίλυσης του γνωστού περιβαλλοντικού προβλήματος στην περιοχή.

Είναι έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και προωθούν την ανάπτυξη του τόπου μας».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Απρίλιος, 2011, 9:47 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr