ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις. Κανονικά σήμερα για το μεγάλο θέμα του νομού Καστοριάς και όχι μόνο του Ά.Ορεστικού θα έπρεπε οι δήμαρχοι Γκοσλιόπουλος – Χατζησυμεωνίδης να προκαλέσουν έκτακτα δημοτικά συμβούλια.

Και που δεν θα έχουμε εν τέλει Καλλικράτη διερωτάται κανείς, αφού μετά την Αυτοδιοίκηση και την Εκπαίδευση Α κ Β βαθμού ακολουθεί η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η Υγεία αλλά και ο στρατός!
Το Υπουργείο κλείνει με απόφαση του (επιβεβαιωμένες πληροφορίες επικαλείται η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ)  7 κέντρα τα οποία δεν θεωρεί αναγκαίο να λειτουργούν , ανάμεσα σε αυτά και το κέντρο Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα κλείνουν:

* Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) στην Καλαμάτα.
* Υγειονομικού στην Αρτα.
* Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.
* 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα.
* Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας.
* 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη.
* Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο ‘Αργος Ορεστικό.
Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη του ΓΕΣ, σε ορισμένα από τα παραπάνω υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης το κόστος λειτουργίας τους για κάθε ΕΣΣΟ (σειρά) υπολογίζεται μέχρι 900.000 ευρώ!

Το Υπουργείο θέλει να εξοικονομήσει τα 25 εκ ευρώ που εκτιμάται πως δαπανώνται για την λειτουργία των 7 αυτών κέντρων

Κλείνουν και 7 στρατόπεδα, παραμένει το 11ο της Τρίπολης

 

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη του ΓΕΣ, κρίνεται αναγκαία η λειτουργία μόνο εννέα Κέντρων Εκπαίδευσης για την υποδοχή 15.000 νεοσυλλέκτων ανά ΕΣΣΟ. Πρόκειται για :
– το ΚΕΜΧ (Μηχανικό) στο Ναύπλιο,
– το ΚΕΤΘ (Τεθωρακισμένα) στον Αυλώνα, το ΚΕΕΔ (Ειδικών Δυνάμεων) στο Μ. Πεύκο,
– το 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και
– το 11ο Σύνταγμα  στην Τρίπολη
– το ΚΕΠΒ (Πυροβολικού) στη Θήβα,
– το ΚΕΣΝ (Νοσηλευτικό) στην Καρδίτσα,
– το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης,
– το ΚΕΤΧ (Τεχνικό) στην Πάτρα.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποια θα είναι η τύχη των υπόλοιπων δεκαεπτά μικρότερων Κέντρων Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν στην περιφέρεια μετά το 2004 από την κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόκειται για μικρότερα Κέντρα, όπως στη Ρεντίνα, στο Μάλεμε Χανίων, στο Κιλκίς, στη Νιγρίτα, στη Λεπτή Ορεστιάδας, στο Διδυμότειχο, στην Καβησσό Εβρου, στη Ροδόπολη Σερρών, καθώς και εκείνα στη νησιωτική Ελλάδα που λειτουργούν περιοδικά, όπως: Μύρινας Λήμνου, Λέσβου, Καρδάμυλων Χίου, Καρλοβασίου Σάμου, Κω και Ρόδου. Επίσης δεν έχει αποφασιστεί η τύχη των μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη και Υλικού Πολέμου στη Λαμία.

Ωστόσο, το κόστος λειτουργίας τους κρίνεται ασύμφορο, καθότι, σύμφωνα με την επίσημη μελέτη του ΓΕΣ, το κόστος εκπαίδευσης σ’ ένα μεγάλο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ανέρχεται στο 1/10 του κόστους εκπαίδευσης σ’ ένα μικρό  περιφερειακό κέντρο.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Απρίλιος, 2011, 12:25 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr