ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23:49 – Την απόσυρση του σχεδίου «Καλλικράτης» για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως για το θέμα αυτό. Παράλληλα ζητά τη σύνταξη ενός νέου νομοσχεδίου που θα στηρίζεται στις αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ, το Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ένα τέτοιο νομοσχέδιο», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ο ίδιος χαρακτήρισε το προσχέδιο που δόθηκε στις ενώσεις της αυτοδιοίκησης ως αυταρχικό, γιατί δεν προηγήθηκε διαβούλευση και αντισυνταγματικό καθώς δεν έγινε κοστολόγηση των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται στους Δήμους. Τόνισε επίσης ότι το σχέδιο οδηγεί στην εκδίωξη 60.000 εργαζομένων από τους ΟΤΑ και στο κλείσιμο 4.000 δημοτικών επιχειρήσεων. Για το χωροταξικό επισήμανε ότι προωθούνται συνενώσεις χωρίς ενιαία κριτήρια. Υπέρ του σχεδίου «Καλλικράτης» τάχθηκε ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι κατά βάση συμφωνεί με τον «Καλλικράτη» διατηρεί όμως επιφυλάξεις για το ρόλο των δημοτικών διαμερισμάτων, τα οποία, όπως είπε, αποδυναμώνονται. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, Αγάπιος Σαχίνης, το ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και το ΛΑΟΣ, Θωμάς Ακριβόπουλος.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Απρίλιος, 2010, 8:51 μμ. στις Κατηγορίες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr