2,7 εκ. ευρώ στην Ήπειρο για έργα του προγράμματος «Πίνδος»

Πολύ ωραία νέα σας έχουμε…..Το πολύ μεγάλο αυτό ποσό δεν έρχεται σε μας, μα γιατί να έρθει στην περιφέρεια μας η στον νομό μας. Τον τελευταίο και καιρό χορτάσαμε από ευχάριστες ειδήσεις και γεγονότα ενθαρρυντικά για τον νομό μας. Μπράβο σας συνεχίστε έτσι, θα παίρνουν όλοι οι άλλοι, και εμείς θα κοιτάμε.Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στηρίζει η Κυβέρνηση -μέσα σε πραγματικά δύσκολες οικονομικές συγκυρίες- τον επιχειρηματικό κόσμο της Ηπείρου, καθώς το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ που διατίθεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προς τα ταμεία των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, θα δώσει τη δυνατότητα να αρχίσει άμεσα η ροή αποπληρωμής και των τελευταίων οφειλών του 2010 προς τους εργολήπτες για έργα που αυτοί εκτέλεσαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Πίνδος».

Οι συγκεκριμένες πιστώσεις  έρχονται να προστεθούν  στα 19 εκατ. ευρώ που ήδη διατέθηκαν μέσα στο τελευταίο δίμηνο από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αναφορικά με το πρόγραμμα «Θησέας» αλλά και από το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, σχετικά με επενδυτικά σχέδια του Αναπτυξιακού Νόμου. Το βέβαιο είναι, ότι τα ποσά που δόθηκαν θα καλύψουν όχι μόνο τις ανάγκες των επιχειρηματιών αλλά θα συμβάλουν και στην εν γένει τόνωση της ρευστότητας της αγοράς στην Ήπειρο.

Να σημειωθεί πως για το πρόγραμμα «Θησέας» το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ που διατέθηκε στους Δήμους της Ηπείρου από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των οφειλών προς τους αναδόχους έργων και μάλιστα σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη και οικονομικά κρίσιμη για τη χώρα.

Την ικανοποίησή της για την πορεία εισροής χρημάτων εκφράζει η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, η οποία αναφέρει τα εξής: «Εκφράζω πραγματικά την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για τη νέα χρηματοδοτική ανάσα 2,7 εκατ. ευρώ που δίνει η Κυβέρνηση στην Ήπειρο. Μια ενέργεια η οποία αποκτά ιδιαίτερη αξία, αφού θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε το δύσκολο οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, η συνέργεια και η στενή συνεργασία όλων των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων, καταφέρνει και δίνει λύσεις, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο, τη κοινή μας βούληση να στηριχθεί με κάθε τρόπο η επιχειρηματικότητα στην περιοχή. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία του προγράμματος «Πίνδος» που το Υπουργείο ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μας και τα κάλυψε πλήρως ώστε να αποπληρωθούν στο σύνολό τους οι οφειλές προς τους κατασκευαστές. Ταυτόχρονα αξίζει να σημειωθεί πως σε συνθήκες εξαιρετικής οικονομικής δυσπραγίας και κρίσης η κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την τόνωση  της αγοράς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΙΝΔΟΣ»

Ειδικότερα για το πρόγραμμα «Πίνδος», με πρόσφατη απόφαση που υπογράφει ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Παναγιώτης Ρήγας, πιστώνεται στους λογαριασμούς των περιφερειακών ενοτήτων Άρτας, Θεσπρωτίας Πρέβεζας και Ιωαννίνων το ποσό των 2.698.220,41 € με το οποίο θα εξοφληθούν στο σύνολό τους οι οφειλές  του 2010.

Συγκεκριμένα για:

•        Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, 870.572,59€.

•        Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, 641.881,60€.

•        Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 447.857,75€.

•        Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, 737.908,47€.

Να σημειωθεί ότι η συμβολή του προγράμματος «Πίνδος» είναι καθοριστική για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών της χώρας.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Απρίλιος, 2011, 12:20 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr