ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΕΔΡΑ Η ΚΟΖΑΝΗ

Πριν πάρει στα χέρια του ο βουλευτής της Ν.Δ Ζ.Τζηκαλάγιας την απάντηση του υπουργού εθνικής άμυνας σας δίνουμε όλα τα στοιχεία που του δίνει ο υπουργός εθνικής άμυνας για τα στρατολογικά γραφεία της Δ.Μακεδονίας. Έδρα η Κοζάνη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τη λειτουργία του Στρατολογικού Γραφείου Καστοριάς, σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:

Η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ (ΔΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ) θα προχωρήσει εντός του έτους 2011 στη συγχώνευση-συνένωση των Στρατολογικών Γραφείων (ΣΓ) της χώρας και στη δημιουργία νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το ΣΓ Καστοριάς θα συγχωνευθεί με τα ΣΓ Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών και θα δημιουργηθεί η νέα ΣΥ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη.

Οι νέες ΣΥ θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, σύμφωνα με το ν.3852/2010 (Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»), με μοναδική εξαίρεση την Ξάνθη, η οποία προκρίθηκε έναντι της Κομοτηνής λόγω της έδρας του Δ΄ΣΣ και του νεόδμητου κτιρίου ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το ΣΓ Ξάνθης.

Για τις μεταθέσεις των στελεχών που υπηρετούν στα υπό συγχώνευση Στρατολογικά Γραφεία, θα ληφθούν υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες, οι δηλώσεις φρουρών προτίμησης και τα λοιπά προβλεπόμενα κριτήρια μεταθέσεων.

Η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεσή τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση όλων των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, θα επιτρέψει στους πολίτες των περιοχών, στις οποίες καταργούνται τα ΣΓ να εξυπηρετούνται ποιοτικά και αποτελεσματικά, χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ

Ερώτηση 13519/22-03-2011 της Βουλής των Ελλήνων

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται έντονα φήμες για επικείμενη κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου Καστοριάς. Η Καστοριά αποτελεί την έδρα της XV Ταξιαρχίας Πεζικού η οποία έχει περιοχή ευθύνης από το Βροντερό Φλώρινας, τα Φυλάκια της Ελληνοαλβανικής Μεθορίου, μέχρι τα Γρεβενά. Πιστεύουμε πως η άμυνα της χώρας και η εξυπηρέτηση των πολιτών μιας παραμεθόριας περιοχής δεν μπορούν να φαλκιδευτούν από λογικές υποχρεώσεων του μνημονίου ή οικονομιών με τέτοιου είδους περικοπές. Θα θέλαμε επιπλέον να σας επισημάνουμε, πως το Στρατολογικό Γραφείο λειτουργεί στην είσοδο της πόλεως της Καστοριάς σε κτίριο που ανήκει στον Ελληνικό Στρατό και προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες χωρίς ιδιαίτερα έξοδα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις για το Στρατολογικό Γραφείο Καστοριάς;

Ο ερωτών βουλευτής

Ζήσης Τζηκαλάγιας

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Απρίλιος, 2011, 9:05 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΕΔΡΑ Η ΚΟΖΑΝΗ”

  1. […] blog καθημερινής ενημέρωσης Author: admin on 12 Απριλίου 2011 Category: Ελλάδα […]

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr