Δεν μπορεί τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίζουν ότι δε χάσαμε τα κεκτημένα, ότι είναι και πάλι(;) δικά μας τα αυτονόητα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Τις τελευταίες μέρες γίναμε, για άλλη μια φορά, μάρτυρες στο θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές και πάλι τα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η κατάργηση του κέντρου νεοσυλλέκτων του Άργους Ορεστικού και η τελικά προσωρινά(αν τελικά γίνει και αυτή) επαναλειτουργία του μας έμαθε πως πλέον η πολιτική γίνεται με προσωπικές παρεμβάσεις, με προσωπικά ραντεβού πολιτικών φίλων αλλά και τηλεφωνήματα εχθρών.

Η προχειρότητα είναι το alter ego της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Προχειρότητα στην υγεία, στην παιδεία τώρα και στο στρατό. Αλήθεια πόσο σίγουροι μπορούν να είναι οι πολίτες από τις λεκτικές και μόνο δεσμεύσεις των υπουργών αυτής της κυβέρνησης; Ποιος μας εξασφαλίζει ότι ο αυριανός υπουργός Εθνικής Αμύνης θα δεσμεύεται από μια «υπόσχεση» του προκατόχου του; Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα η έννοια συνέπεια δε συνάδει με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και μόνο τα γραπτά μένουν, αναμένουμε λοιπόν κι εμείς το γραπτό κείμενο που θα αναφέρεται ρητά στο κέντρο νεοσυλλέκτων του Άργους Ορεστικού και στην οριστική και μόνιμη αλλά ταυτόχρονα και με τον ίδιο αριθμό στρατεύσιμων λειτουργία του.

. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν εξάλλου αυτή που πριν μερικά χρόνια κίνησε τις διαδικασίες της κατάργησης της 15ης Ταξιαρχίας Πεζικού. Για μας σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Δεν μπορεί τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίζουν ότι δε χάσαμε τα κεκτημένα, ότι είναι και πάλι(;) δικά μας τα αυτονόητα.

Αλλά δυστυχώς αυτό είναι το νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, όπου τη μία μέρα πανηγυρίζει για τις «μεγάλες» εθνικές επιτυχίες στις συνόδους κορυφής και την επομένη έρχεται η πραγματικότητα να τους επαναφέρει, όσο γίνεται για τη σημερινή κυβέρνηση, στην ωμή πραγματικότητα.

Το μνημόνιο ΑΠΕΤΥΧΕ, η ακολουθούμενη πολιτική οδηγεί σε διαρκή μαρασμό την οικονομία της χώρας και η επερχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους θα μας δώσει την χαριστική βολή.

Γι’ αυτό κύριοι αλλάξτε όσο είναι καιρός για να μη βουλιάξουμε όλοι μαζί σας.

Οι πολίτες δεν είναι ικέτες και δεν πρόκειται να μετατραπούν σε επαίτες για τα αυτονόητα.

 

Γραφείο Τύπου

Δημ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Απρίλιος, 2011, 9:46 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Δεν μπορεί τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίζουν ότι δε χάσαμε τα κεκτημένα, ότι είναι και πάλι(;) δικά μας τα αυτονόητα.”

 1. thinking citizen

  Και να που πάλι οι νυν αντιπολιτευόμενοι μιλούν για προχειρότητα των πρώην αντιπολιτευόμενων και νυν κυβερνώντων.

  Προχειρότητα στην υγεία, την παιδεία, τον στρατό. Αλλά…

  Την προχειρότητα Αβραμόπουλου όταν ανακοίνωνε νέο νοσοκομείo στην Καστοριά, την αθλιότητα της αδράνειας του Σπηλιωτόπουλου στα θέματα παιδείας, που προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια ακόμη και των Αμερικανών διπλωματών (wikileaks) και τα πολλά άλλα ωραία της πρόσφατης Καραμανλικής διακυβέρνησης, τα παραβλέπει ο σχολιασμός της ΔΗΜ.ΤΟ.

  Προχειρότητα βέβαια παρατηρεί κανείς και στην συντακτική και νοηματική προετοιμασία του κειμένου του δελτίου. Ενδεικτικά:

  «…Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα η έννοια συνέπεια δε συνάδει με τους υπουργούς…»

  «…και την επομένη έρχεται η πραγματικότητα να τους επαναφέρει, όσο γίνεται για τη σημερινή κυβέρνηση, στην ωμή πραγματικότητα…»

  Παλαιότερα τουλάχιστον οι εκπροσωποι της Νέας Δημοκρατίας ήσαν φορείς μίας κάποιας παιδείας. Ο φιλόλογος Σημαιοφορίδης για παράδειγμα, θα ανατρίχιαζε αν είχε μπροστά του ένα τέτοιο κείμενο.

  Η ανάγκη της ΝΔ να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ την οδήγησε στην πλήρη υιοθέτηση των τακτικών και της αισθητικής των πρώτων χρόνων του «Κινήματος». Προχειρότητα, ημιμάθεια, ψευτοτσαμπουκάς, σαθρή επιχειρηματολογία για να καλυφθεί με κραυγές η ένδεια της κομματικής ιδεολογίας.
  Η δεξιά παράταξη στην ανάγκη της να (ξανα)γίνει «λαοφιλής» προκειμένου να καταφέρει μετά από χρόνια να ξανακυβερνήσει, επιστράτευσε «λαϊκούς» ρήτορες και «λαϊκιά» αιθσητική. Ψωμιάδηδες, Γιακουμάτοι, Μανώληδες και λοιποί στην κεντρική σκηνή. Στη δε τοπική, ο προηγούμενος πρόεδρος ΝΟΔΕ και οι συν αυτώ, υπήρξαν εμβληματικές μορφές του αγώνα για «εκλαϊκευση» της πολιτικής. Κάπου στην πορεία βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, η ΝΔ έχασε τον προσανατολισμό της.
  Ο ηγέτης της Πολιτικής Άνοιξης επιθυμεί τώρα να επαναπροσδιορίσει το ιδεολογικό στίγμα της νέας Νέας Δημοκρατίας. Ας ξεκινήσει στέλνοντας το συντακτικό της Ελληνικής στις τοπικές οργανώσεις.
  Σε αυτή τη χώρα δεν πλήττουμε ποτέ…

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr